MAGEHELSE /

Vårsalat med cashewdressing

Ingredienser vårsalat med cashewdressing

Grønn vårasparges – rå og høvlet i tynne skiver med potetskreller  

Bladgrønnsaker (spinat, grønnkål, mikrogrønt, bladpersille)

Rødbeter – forstekt eller forkokt, i skiver  

Reddiker – i tynne skiver  

Hakkede valnøtter  

Hvit sikori – i skiver (valgfritt)

 

Cashewdressing  

100 ml rå økologiske cashewnøtter

1,5 ss MCT-olje (eller avokadoolje)  

0,5 ss mild linfrøolje  

0,5 ss sesamolje

1 ss riseddik (eller hvit eddik)

1 ss tamari  

0,5 ss saft fra lime eller sitron

1 ss næringsgjær

3 ss filtrert vann

1 fedd hvitløk (valgfritt)

1 stykke fersk ingefær (1–2 cm)  

Havsalt, etter smak

1 klype røkt chipotle-chilipulver (eller chili/cayennepepper)

1 klype røde chiliflak (etter smak for mer krydder)

 

Fremgangsmåte vårsalat med cashewdressing

1. Vask og klargjør alle grønnsakene og bladene til salaten.

2. Lag dressingen ved å ha alle ingrediensene i en blender og kjør det til en jevn masse. Smak til og tilsett mer krydder eller vann hvis dressingen er for tykk.  

3. Server som en salat på siden eller tilsett protein for å spise det som hovedrett. Vel bekomme!

 

Tips og helsefordeler

Våren innebærer nye grønnsaker i sesong – asparges, bladgrønnsaker som spinat og grønnkål, reddiker, rødbeter og poteter. Asparges er fulle av næringsstoffer og har et høyt fiberinnhold. De inneholder mye vitamin A, C, K og folat. Grønn asparges har dobbelt så mye polyfenoler og vitamin B og C som hvit asparges.   

Asparges har et høyt innhold av det prebiotiske inulinet. Inulin gir næring til de sunne og vennlige tarmbakteriene, og knyttes til redusert forekomst av kreft og forbedret immunfunksjon. Kokt asparges halverer nivåene av prebiotika som inulin. Denne oppskriften bruker den delikate våraspargesen rå for å maksimere fiberinnholdet og det spesifikke inulinet. Hvis du fortsatt foretrekker dem kokte, er ikke det noe problem – bare kok dem i noen minutter og legg dem deretter i iskaldt vann for å beholde sprøheten og fargen for salaten, eller stek dem i ovnen i noen minutter før du har dem i salaten. De vil fortsatt være fulle av næringsstoffer når de spises kokte.

MER FRÅN:

Bakterier og fibre for magen

  • Basert på 25 års forskning
  • Utviklet i Sverige
  • Naturlig - ingen tilsetningsstoffer

nyheter og tips for tarmfloraen din

Hallo

Det ser ut til at du er i Norge. Besøk vår norske nettside her www.supersynbiotics.no