Hva er Synbiotic? - Melkesyrebakterier og fibre | Super Synbiotics

Hva er Synbiotic?

Synbiotic inneholder en kombinasjon av melkesyrebakterier (probiotika) og kostfibre (prebiotika) for magen din. Kostfibrene fungerer som en niste til bakteriene på deres vei ned til tarmen. De gir de bakteriene føde, slik at de skal kunne mangedoble seg.

Hva er tarmfloraen og hvorfor er det så viktig at den er i balanse?

I tarmen har du rundt 100 000 milliarder bakterier av flere enn 1000 ulike arter. Det er ti ganger mer enn antallet celler i kroppen din, så på den måten er du faktisk mer bakterie enn menneske! Disse mikroorganismene utgjør tilsammen vår mikrobiota – også kalt tarmfloraen. Grunnlaget for tarmfloraen legges allerede i løpet av de første leveårene. Hos friske voksne er tarmfloraen relativt stabil, men den kan påvirkes av faktorer som livsstil, kosthold og omgivelser.

I tarmfloraen finnes både gode og onde bakterier. Det finnes også nøytrale bakterier som hverken er gode eller onde, men som spiller en viktig rolle for fordøyelsen. Ubalanse i tarmfloraen innebærer at antallet gode bakterier i tarmen minsker, noe som gir rom for at onde bakterier formerer seg og tar over. På lang sikt kan dette føre til lavgradig betennelse, noe som er blitt knyttet til en rekke forskjellige helseproblemer og livsstilssykdommer. En balansert bakterieflora er viktig for flere av kroppsfunksjonene våre, for eksempel sitter cirka 70 prosent av immunsystemet vårt i magen.

Hvordan tar du vare på tarmbakteriene?

En sunn tarmflora og en god helse generelt sett hviler på tre grunnpilarer: kosthold, mosjon og stresskontroll. Disse tre komponentene påvirker også hverandre. For eksempel kan regelmessig mosjon bidra til å redusere stress, og hvis man holder stresset i sjakk, kan det også bli lettere å opprettholde sunne rutiner. Et variert kosthold med mye frukt og grønnsaker er et viktig grunnlag for en god helse. For dem som ønsker en ekstra boost, kan et tilskudd av fibre og melkesyrebakterier være et godt alternativ.

Anti-inflammatorisk kosthold

For at de gode tarmbakteriene skal trives og gjøre jobben sin, må vi sørge for å gi dem riktig mat. Rikelig med rå grønnsaker og frukter, nøtter, frø og belgvekster samt å redusere inntaket av kjøtt, er et godt grunnlag for en frisk tarmflora.

Regelmessig mosjon

Daglig bevegelse hjelper oss med å redusere stress og bidrar til en generelt sunn livsstil. For voksne anbefales minst 30 minutters fysisk aktivitet 5 dager i uken, der vi blir varme og får opp pulsen og åndedrettet.

Stresskontroll

At stress kan påvirke den fysiske helsen vår er noe de fleste kjenner til i dag – vi er vel alle kjent med ordet «stressmage»? For å håndtere stressende perioder kan vi bruke metoder som mindfulness, avslapningsøvelser og turer i naturen.

Kosttilskudd for magen

Et omhyggelig og sunt kosthold holder lenge og bør prioriteres. Kosttilskudd for magen skal tas nettopp som et tilskudd til kosten for å skape de beste forutsetningene for magen.

Synbiotic – et svensk kosttilskudd for magen din

Synbiotic er et kosttilskudd basert på over 20 år med kliniske studier. Etter isolering og screening av drøyt 500 typer av melkesyrebakterier, ble det valgt ut og patentert fire bakteriestammer Lactobacillus paracasei, Pediococcus pentosaceus, Lactobacillus plantarum og Leuconostoc mesenteroides. De fire stammene tilhører arter av bakterier som er en naturlig del av bakteriefloraen i tarmen, og de kan også påtreffes naturlig i kostholdet.

Bakteriene kombineres med fire sorter av vekstfibre: pektin som er utvunnet fra sitrusfrukter, inulin fra roten sikori, resistent stivelse fra mais samt betaglukan fra havre. Disse fibrene fungerer som mat til bakteriene i tarmen og hjelper dem med å trives. Synbiotic produseres i Sverige.

Synbiotic finnes i tre versjoner – Synbiotic15 DailySynbiotic40 Enhanced og Synbiotic Gut Brain. Synbiotic15 Daily inneholder 15 milliarder melkesyrebakterier og 4 gram fibre per dose, og egner seg for å styrke og opprettholde en god tarmflora. Synbiotic40 Enhanced er en sterkere variant som inneholder 40 milliarder melkesyrebakterier og 8 gram fibre per dose. Synbiotic40 Enhanced passer derfor for dem som har en kraftig ubalanse i tarmfloraen eller i de tilfellene når kroppen er utsatt for ekstra belastning. Synbiotic40 kan med fordel tas som en kur i en kortere periode. Synbiotic Gut Brain er et bakterie- og fibertilskudd som inneholder vitamin B6, B9 og B12 som bidrar til en normal psykologisk funksjon.

Video – Hva er Synbiotic?

Bakterier og fibre for magen

  • Basert på 20 års forskning
  • Produsert i Sverige
  • Naturlig - ingen tilsetningsstoffer

nyheter og tips for tarmfloraen din

Hallo

Det ser ut til at du er i Norge. Besøk vår norske nettside her www.supersynbiotics.no