4 porsjoner
2 egg fra frittgående høns, kokt og skrelt
Ca. 200 g matjessild
100 ml plantebasert crème fraîche
4 ss hjemmelaget majones (laget med MCT-olje)
6-8 små (eller 3 mellomstore) nykokte økologiske poteter, avkjølt
3 ss gressløk, hakket
2 ss dill, hakket
En klype svart pepper etter smak
1. Vask potetene, kok dem og la dem avkjøles.
2. Kok eggene og la dem avkjøles. Fjern skallet.
3. Lag majonesen fra Stig Bengmarks oppskriftsbok eller bruk følgende oppskrift på kald bearnés og bytt ut estragoneddik, blader og hakkede urter med sitronsaft eller eplesidereddik.
4. Skjær potetene i centimeterstore stykker og legg dem i en bolle. Hvis du bruker ferske poteter, beholder du skallet på, da dette tilfører ekstra næringsstoffer og fiber.
5. Hakk eggene, silden og urtene og legg det i bollen.
6. Tilsett resten av ingrediensene. Bland og smak til.
7. Valgfritt: Tilsett en skje med væsken fra silden hvis du vil ha en sterkere smak.
8. Server med knekkebrød (eller glutenfritt brød) og/eller en blandet fargerik salat bestående av råvarer som er i sesong.
Denne oppskriften inneholder sunn omega-3 fra silden, som er en utmerket kilde til fettstoffet. Omega 3 fungerer som en sterk betennelsesdemper og er en essensiell fettsyre som kroppen ikke kan produsere selv, så man må få det i seg gjennom kosten eller et kosttilskudd.
Det anbefales å spise 2-3 porsjonsstørrelser med fet fisk per uke. Gode typer fet fisk er villaks eller ørret, makrell, ansjos, sardiner og sild ettersom de inneholder mye omega 3 og relativt lite kvikksølv.
Å spise kalde poteter med skallet på tilfører ekstra fiber og næringsstoffer, inkludert antioksidanter. Bare sørg for at du renser dem godt først, og velg økologiske eller hjemmedyrkede poteter dersom det er mulig.
Det ser ut til at du er i Norge. Besøk vår norske nettside her www.supersynbiotics.no