Vondt i magen - Super Synbiotics

Vondt i magen – Hva er årsaken, og hva kan du gjøre?

Å ha vondt i magen er et vanlig problem og kan skyldes en rekke forskjellige årsaker. Plutselige magesmerter kan blant annet forårsakes av diaré eller forstoppelse, men hvis du derimot har vondt i magen eller magetrøbbel over lengre tid, så kan det ha en kobling til tarmhelsen og tarmfloraen din. Dette er for eksempel tilfellet ved følsom mage eller ved tarmsykdommer som IBS og IBD. 

Professor Stig Bengmark har forsket på tarmfloraens betydning for helsen i over 30 år. I artikkelen nedenfor kan du ta del i hans forskning på styrking av tarmfloraen.

 

Hva er tarmfloraen? 

Tarmfloraen utgjøres av de milliardene av bakterier og mikroorganismer som bor i tarmen vår, som er ansvarlige for blant annet 70 % av immunsystemet, tarmhelsen, fordøyelsen, næringsopptaket og hjernens funksjon. Med andre ord er disse bakteriene svært viktige for at kroppen skal fungere på best mulig måte. 

I tarmfloraen finnes både gode og onde bakterier. Ved optimal helse består tarmfloraen av cirka 80 % gode bakterier. Ubalanse i tarmfloraen innebærer at antallet gode bakterier i tarmen minsker, noe som gir rom for at onde bakterier formerer seg og tar over. Dette kan for eksempel skje som følge av stress, fiberfattig kosthold eller antibiotika. Ubalansen kan påvirke helsen negativt gjennom for eksempel mageproblemer, mageknip eller følsom mage.  

Stressmage – Funksjonell dyspepsi 

Funksjonell dyspepsi, også kjent som følsom mage eller stressmage, innebærer at nervene i magesekken og tolvfingertarmen er følsomme, noe som skaper problemer når de spennes ut av mat. Vanlige symptomer er smerter i den øverste delen av magen, oppblåsthet og kvalme, men symptomene kan skille seg fra person til person. 

Stress påvirker tarmfloraen negativt, og kan øke symptomene ved følsom mage. Når vi opplever stress, frigjøres stoffene adrenalin, noradrenalin og dopamin. Immuncellene og de gode tarmbakteriene er svært følsomme for disse hormonene og signalstoffene, samtidig som mindre gode bakterier trives og gjerne formerer seg blant stresshormoner. Lengre perioder med stress kan derfor gjøre at tarmfloraen havner i ubalanse.  

Slik styrker du tarmfloraen – professor Stig Bengmarks forskning

En balansert tarmflora hviler på tre grunnpilarer: kosthold, mosjon og stresskontroll. 4 tips for en bedre tarmflora er: 

– Betennelsesdempende kosthold:Vi tar til orde for et antiinflammatorisk kosthold som er fullt av frukt og grønnsaker – tarmbakteriens yndlingsmat. Du finner oppskrifter og mer informasjon om betennelsesdempende kosthold på hjemmesiden vår. 

– Mer mosjon: Å bevege på seg gjør at magen og tarmen kommer i gang og lettere kan bearbeide maten. 

– Reduser stress:Prøv å stresse mindre, og sett av tid til restitusjon og avkobling. Rolige gåturer, pusteøvelser og meditasjon kan også være til hjelp. Test deg frem til en metode som passer deg! 

– Styrk tarmfloraen ved å tilsette gode bakterier og fibre:For å styrke og gjenopprette balansen i tarmfloraen kan vi hjelpe den på vei gjennom å tilsette gode bakterier og fibre. Dette kan for eksempel gjøres ved å bruke kosttilskudd, som inneholder en kombinasjon av gode bakterier og fibre. 

Melkesyrebakterier og fibre for magen

Synbiotic® er et kosttilskudd med melkesyrebakterier og fibre for magen – før kun tilgjengelig for kliniske studier og forskning. Unn deg en shot om dagen!

Kjøp Synbiotic her

nyheter og tips for tarmfloraen din

Hallo

Det ser ut til at du er i Norge. Besøk vår norske nettside her www.supersynbiotics.no