Probiotika og deres bruk - Super Synbiotics

Probiotika og nyttige bakterier

Verdens helseorganisasjon (WHO) definerer probiotika som «levende mikroorganismer som, når de administreres i adekvate mengder, gir en god helseeffekt». De fleste av oss kjenner likevel probiotika som melkesyrebakterier eller et kosttilskudd for magen.

Bild på mag och tarmsystemet

Nyttige bakterier

I magen ligger tarmfloraen, som er en samling av bakterier og andre mikroorganismer som har en rekke ulike egenskaper og viktige funksjoner. For at kroppen vår skal ha det bra og fungere som den skal, bør de fleste av disse bakteriene være nyttige bakterier. Vi bør dessuten ha en tarmflora som er rik på mange ulike arter av disse nyttige bakteriene.

De gode tarmbakteriene har det som regel best når de blir matet med fiber – en slags karbohydrat som finnes i planteføde. På samme måte kan det skapes en ubalanse i tarmfloraen når vi spiser en fiberfattig kost. Andre faktorer som også kan påvirke tarmfloraen, er stress, sukker, alkohol, antibiotika mv.

Bakterier og fibre for magen

  • 15 milliarder melkesyrebakterier
  • 4 unike bakteriestammer
  • 4 gram glutenfria kostfibrer
Kjøp Synbiotic her

Probiotika – kosthold eller tilskudd

For å støtte og styrke tarmfloraen kan vi sørge for å spise naturlig probiotika, som særlig finnes i fermentert mat, slik som kimchi og surkål. Man kan også komplettere kosten med et tilskudd av probiotika, eller symbiotika som består av gode bakterier og fibre.

Probiotikapulver

Probiotika-tilskudd finnes i ulike former – i kapsel, som drikke og også som pulver. Probiotika i pulverform blandes oftest ut med vann eller en annen kald eller romtemperert væske. Probiotika skal heller ikke varmes opp, da det tar knekken på de levende melkesyrebakteriene.

Den beste probiotikaen

Det viktigste å ta hensyn til når man velger en probiotika eller synbiotika, er å velge et preparat som er støttet av forskning og kliniske studier. Probiotika finnes i en mengde ulike varianter – f.eks. kan mengden bakterier variere mellom noen millioner til flere milliarder. Dessuten bruker ulike preparater ofte ulike bakteriestammer, og det finnes også preparater som inneholder en stamme, mens andre kan inneholde femten stammer.

Nå for tiden velger mange å ta en såkalt synbiotika, som er en blanding av gode bakterier (probiotika) og fibre (prebiotika). Fibrene fungerer som mat til bakteriene på vei ned til tarmen og sørger for at de trives når de er på plass.

Forskning på probiotika

Tarmfloraen og probiotika har de siste årene blitt et populært forskningsområde. Bakteriene i magen vår er blant annet knyttet til ulike mageproblemer, f.eks. IBS og ulike livsstilssykdommer. Noe som har vekket stor interesse blant både forskere og allmenheten, er koblingen mellom magen og hjernen – gut-brain connection eller gut-brain axis på engelsk.


SuperSynbiotics – Kosttilskudd med over 15 års forskning

Basert på professor Stig Bengmarks mangeårige forskning på tarmfloraens kobling til helse, ble SuperSynbiotics lansert i 2016. Siden oppstarten har SuperSynbiotics fått mer enn 20 000 fornøyde kunder og er i dag et av de ledende selskapene i Sverige i sin kategori . Les mer om SuperSynbiotics kosttilskudd her. 

Bruk koden «nykunde» for 10% rabatt i kassen.

nyheter og tips for tarmfloraen din

Hallo

Det ser ut til at du er i Norge. Besøk vår norske nettside her www.supersynbiotics.no