Melkesyrebakterier og magebakterier - Super Synbiotics

Melkesyrebakterier og magebakterier

Melkesyrebakterier er et samlenavn for grampositive bakterier (gode bakterier) som har som formål å danne melkesyre. Melkesyren dannes når bakteriene fermenterer karbohydrater, eller nærmere bestemt glukose, noe som er bakterienes fremste næringskilde. Dette hjelper oss med å opprettholde balansen i tarmfloraen, da melkesyren bekjemper onde bakterier.

Melkesyrebakterier og magebakterier

Magebakterier og gode bakterier

En voksen persons tarmflora består vanligvis av rundt 1000 ulike arter av magebakterier, hvor de to største gruppene er Bacteroidetes og Firmicutes. Melkesyrebakterier finnes særlig i firmicutes-familien og er kjent som probiotiske stammer. De vanligste melkesyrebakteriene er laktobasiller (fra stammen Lactobacillus) og bifido-bakterier (fra stammen Bifidus).

De gode tarmbakteriene har flere viktige funksjoner i kroppen, f.eks. bidrar de til å regulere immunforsvaret vårt, forebygger betennelse og hjelper oss med ulike mageproblemer, f.eks. diaré og luft i magen. De gode bakteriene i tarmen beskytter oss også mot skadelige bakterier som tar seg inn i kroppen.

Melkesyrebakterier finnes naturlig i enkelte matvarer og i kroppen. Det er likevel viktig med en sunn livsstil for at disse gode bakteriene skal trives og forplante seg. Stress, dårlig kost og antibiotika kan skape dårlige forutsetninger for melkesyrebakteriene i tarmen.

Melkesyrebakterier i mat

Melkesyrebakterier har lenge vært brukt ved konservering av mat. Bakteriene fermenterer karbohydratene i maten og senker pH-verdien i maten, noe som forlenger holdbarheten. Ettersom melkesyrebakterier er nyttige for tarmfloraen, er det også bra å spise fermentert mat, da den naturlig inneholder små mengder av melkesyrebakterier. Surkål og kimchi er eksempler på fermenterte matvarer. Sørg likevel for å velge upasteuriserte alternativer for ikke å miste de gode bakteriene.

Melkesyrebakterier i pulver

Foruten å spise fermentert mat kan man få i seg melkesyrebakterier via kosttilskudd. Disse tilskuddene kan komme i ulike former – i kapsel, i flytende form og som pulver. Melkesyrebakterier i pulverform blandes enkelt ut med kald eller romtemperert væske og drikkes direkte. Perfekt som en shot om morgenen eller i smoothien.

nyheter og tips for tarmfloraen din

Hallo

Det ser ut til at du er i Norge. Besøk vår norske nettside her www.supersynbiotics.no