Våre oftest stilte spørsmål om Synbiotic - Super Synbiotics
MAGEHELSE /

Våre oftest stilte spørsmål om Synbiotic

Hvorfor bør jeg spise Synbiotic? 

En balansert tarmflora er viktig for flere av våre kroppsfunksjoner, for eksempel er cirka 70 prosent av immunforsvaret vårt lokalisert i magesekken. Synbiotic er et kosttilskudd med melkesyrebakterier og høyt fiberinnhold for magesekken, som jobber for en balansert tarmflora. Synbiotic er basert på forskningspreparatet Synbiotic2000, som har blitt brukt i en rekke studier ved anerkjente universiteter rundt om i verden. Den har blant annet vist seg å være effektiv når det kommer til å undertrykke betennelse, samt rekondisjonering av tarmfloraen og styrking av immunforsvaret. Siden oppstarten i 2016 har Synbiotic blitt brukt av mer enn 30 000 kunder, hvor omtrent halvparten tar Synbiotic for å behandle ulike typer problemer, for eksempel mageproblemer, mens den andre halvparten tar Synbiotic for å unngå fremtidige problemer. 

Folk i alle aldre kan spise Synbiotic. Også barn,  For barn anbefaler vi at du starter med en halv dose Synbiotic15 for å se hvordan barnet reagerer og deretter fortsetter til full dose. Vi anbefaler ikke Synbiotic40 Enhanced/Synbiotic Gut-Brain for små barn. Selv gravide og ammende kvinner kan ha nytte av Synbiotic.  

 

Hvor lenge må jeg ta Synbiotic og når merker jeg effekten? 

Synbiotika bør spises daglig og er laget for å brukes hele livet – dette er fordi bakterier er levende organismer. Derfor må du fylle på med gode bakterier daglig slik at de ikke minker i antall. 

Ettersom tarmfloraen ser ulik ut fra person til person, så er det individuelt hvor lang tid det tar før man merker noe resultat. Tarmfloraens sammensetning påvirkes av faktorer som kosthold, trening og stresskontroll.  Men også av søvnkvalitet, sykdommer, medisiner og andre kosttilskudd. Alt dette kan derfor påvirke effekten. 

Hvis du aldri har prøvd Synbiotic før, anbefaler vi å bruke produktet i minst tremåneder for å kunne evaluere resultatene. Etter seks måneder opplever 9/10 forbedret effekt på helsen etter å ha tatt Synbiotic (basert på en kundeundersøkelse fra 2022).  

 

Hva er forskjellen mellom probiotika, prebiotika og synbiotika?  

For å støtte opp under tarmfloraen kan du tilsette ulike typer kosttilskudd. Et vanlig kosttilskudd for tarmfloraen er probiotika. Verdens helseorganisasjon (WHO) definerer probiotika som «levende mikroorganismer som, når de administreres i adekvate mengder, gir en god helseeffekt». De fleste av oss kjenner likevel probiotika som melkesyrebakterier eller et kosttilskudd for magen. Prebiotika er en type kostfiber som forekommer naturlig i visse matvarer, som rå rotgrønnsaker, blåbær og havre. Fibrene spiller en viktig rolle i kostholdet ettersom de hjelper til med å opprettholde en normal tarmfunksjon. Kostfiber fungerer godt som mat for de gode bakteriene og hjelper dem til å trives og formere seg i tarmen.

I tillegg til probiotika og prebiotika finnes det også synbiotika, som kan beskrives som det beste av begge. Der probiotika kun inneholder melkesyrebakterier, inneholder synbiotika en kombinasjon av melkesyrebakterier og kostfiber. Resultatet er at kosttilskuddet inneholder både de gode bakteriene og fibrene som gagner dem. Fibrene fungerer som en «matsekk» for bakteriene på vei ned i tarmen. Der gir de bakteriene føde, slik at de skal kunne mangedoble seg. Fordelen med synbiotika er at kostfibrene hjelper melkesyrebakteriene med å formere seg i tarmen, og letter reisen nedover tarmen. I tillegg er kostfiber generelt bra for tarmfloraen. Ifølge helsemyndighetene trenger voksne 25–35 gram fiber per dag, men i gjennomsnitt får vi i oss betydelig mindre. 

 

 Hva skiller Synbiotic fra andre kosttilskudd med melkesyrebakterier?  

 1. Basert på egen forskning – utviklet gjennom aktiv forskning

Noe som er unikt for oss, er forskningen som ligger bak produktene. Allerede i 1999 begynte en gruppe forskere med professor Stig Bengmark i spissen å lete etter en anti-inflammatorisk elite av melkesyrebakterier. De samlet inn og studerte over 500 forskjellige melkesyrebakterier, før de valgte ut de absolutt mest effektive anti-inflammatoriske bakteriestammene de kunne finne. Bakteriestammene ble kombinert med fire typer kostfiber, som hjelper bakteriene til å vokse og formere seg. Vi har også pågående studier med melkesyrebakterier for å utvikle produktene våre og finne nye bruksområder. 

2. Synbiotika i stedet for Probiotika

Å tilsette kostfiber til melkesyrebakteriene er en avansert og tidkrevende produksjonsprosess for produktet. Men gitt fordelene med kostfiber er det viktig for oss at produktene våre inneholder det.  Det høye innholdet av de fire kostfibrene, som er spesielt utvalgt for å matche bakteriestammene våre, er noe som er unikt for Synbiotic og en viktig grunn til at produktene fungerer så godt som det gjør.  

 3. Unikt og patentert

Det er vanlig at kosttilskudd med melkesyrebakterier på hyllene inneholder de samme bakteriestammene. I noen tilfeller kan man finne de samme bakteriene i forskjellige produkter, men til helt ulike priser. Kombinasjonen av bakteriestammene i Synbiotic er utviklet etter mange års forskning. De er patenterte og helt unike og finnes ikke i noe annet kosttilskudd. 

 

Hvorfor skal Synbiotic oppbevares i kjøleskap? 

Kosttilskudd med melkesyrebakterier bør alltid oppbevares i kjøleskap for best mulig overlevelse. Ved oppbevaring i romtemperatur reduseres antallet aktive bakterier. For å sikre innholdet av melkesyrebakterier, gjennomfører vi jevnlige tester hvor vi følger med på hvordan det utvikler seg over tid. Vi sjekker også produktene våre fortløpende ved nedkjølt og romtemperatur. Gjennom testene våre kan vi også se at produktene kan håndtere transporten hjem til deg. 

 

Overlever bakteriene reisen ned til tarmen? 

Bakteriestammene som brukes i Synbiotic har i studier vist seg å ha svært god resistens mot gallesyre og lav pH-verdi. Bakteriene har dermed en god evne til å overleve og kolonisere i tarmen. 

Fordelen med Synbiotics er også at fibrene fungerer som matsekker for bakteriene på deres reise til tarmen. I Uavhengige studier har det vist seg at bakteriene som inngår i Synbiotic finnes i avføringen til personer som har spist Synbiotic de siste dagene. Det støtter videre tesen om at våre bakterier kommer seg hele veien gjennom tarmsystemet.

 

Hva er forskjellen mellom Synbiotic-produktene? 

Synbiotic15 Daily er vårt første produkt og bestselger, som i hovedsak passer for personer som ønsker å styrke og vedlikeholde en god tarmflora. En dose Synbiotic15 inneholder 15 milliarder melkesyrebakterier og 4 gram fibre. Synbiotic40 Enhanced er vårt sterkere produkt som inneholder 40 milliarder melkesyrebakterier og 8 gram fiber per dose. Denne synbiotikaen egner seg bedre for dem som har en kraftig ubalanse i tarmfloraen eller ved tilfeller der kroppen er utsatt for ekstra påkjenninger. Synbiotic Gut-Brain er i likhet med Synbiotic40 Enhanced en sterkere versjon som inneholder 40 milliarder melkesyrebakterier og 8 gram fiber per dose, men også vitamin B6, B9 og B12, som bidrar til normal psykologisk funksjon. Daily Capsule er det siste tilskuddet, det er et synbiotikum i kapselformat som også inneholder kalsium for en balansert tarmflora. Sammenlign de ulike produktene her. Synbiotic er gluten- og laktosefri.

 

Hvordan tar jeg Synbiotic? 

Produkter Synbiotic15 Daily, Synbiotic40 Enhanced og Synbiotic Gut Brain kommer i pulverform og for disse er det enkleste å røre pulveret ut i et glass vann eller annen kald væske . Rør godt rundt og drikk øyeblikkelig for å unngå at pulveret synker ned til bunnen eller at blandingen tykner. Unngå å varme opp pulveret ettersom varmen tar knekken på bakteriene. Produktet er pakket i smidige doseposer. En pose er en dagsdose. Daily Capsule er et synbiotikum i kapsler og 2 kapsler er en daglig dose. Vår anbefaling er at Daily Capsule bør tas sammen med et fiberrikt kosthold for best effekt. Synbiotika må tas daglig og kan brukes hele livet. 

Ved spesielle anledninger kan en dobbel dose (kun Synbiotic15) være aktuelt, for eksempel under eller etter en antibiotikakur. Ettersom antibiotika dreper både gode og dårlige bakterier, er det viktig å vente minst to timer etter at antibiotikaen er inntatt før man tar synbiotika. 

MER FRÅN:

Bakterier og fibre for magen

  • Basert på 20 års forskning
  • Produsert i Sverige
  • Naturlig - ingen tilsetningsstoffer

nyheter og tips for tarmfloraen din

Hallo

Det ser ut til at du er i Norge. Besøk vår norske nettside her www.supersynbiotics.no