Forbindelsen mellom tarmfloraen og hjernen | Super Synbiotics
MAGEHELSE /

Tarmfloraen – den andre hjernen

Uttrykk som «magefølelse» og «sommerfugler i magen» er ikke tatt ut av løse luften, men de kommer av den følelsen vi fysisk kjenner i magen når vi opplever lykke, uro eller nervøsitet. Egentlig kommuniserer magen og tarmen vår hele tiden med hjernen, og akkurat som vårt psykiske velvære kan påvirke hvordan vi føler oss i magen, kan magehelsen påvirke humøret vårt og hjernens funksjon.

Vår andre hjerne

Visste du at magen av og til kalles for vår andre hjerne? I mage-tarm-kanalen har vi rundt 500 millioner nervetråder og et helt system av nevroner, som er en form for celler som kan kommunisere med hjernen. Til sammen danner disse komponentene et eget nervesystem som kalles det enteriske nervesystemet. Via nervetrådene kan tarmen sende signaler til de delene av hjernen som blant annet styrer bearbeidelse av følelser, hukommelsen, motivasjon samt følelser av angst.

Kommunikasjonen mellom hjernen og tarmen kan skje via flere forskjellige kanaler – nervetråder, hormoner og celler. En viktig kommunikasjonskanal er vagusnerven, som strekker seg hele veien fra magen til hjernestammen. Her går kommunikasjonen i begge retninger, det vil si hjernen kan sende meldinger til tarmen, og tarmen kan sende meldinger til hjernen.

Kjøp Synbiotic her!

Hvordan havner tarmfloraen ute av balanse?

Ettersom tarmen og hjernen er så nært sammenknyttet, er en frisk tarmflora viktig både for å ha det bra psykisk og for vår kognitive funksjon.

Tarmfloraen påvirkes særlig av kostholdet, ettersom tarmbakterienes hovedføde er fiber. Med i tillegg til et fiberfattig kosthold er stress en faktor som har stor innflytelse på tarmfloraens helse.

Når vi opplever stress, frigjøres forskjellige slags stoffer og hormoner som adrenalin, noradrenalin og dopamin. Immuncellene og de gode tarmbakteriene er følsomme for dette, mens onde bakterier trives og gjerne formerer seg blant disse stresshormonene. Lengre perioder av stress kan derfor gjøre at tarmfloraen havner i ubalanse.

3 tips for mindre stress og en friskere tarmflora

  1. Prøv meditasjon – Meditasjon trenger ikke å være komplisert! Sett av 5 minutter hver dag til å sitte i stillhet og fokusere på åndedragene dine.
  2. Tenk på pusten din – Når vi blir stresset, blir det automatisk vanskeligere å puste, så når du kjenner at stresset smyger seg på – trekk pusten dypt og bevisst fem ganger.
  3. Rør på deg i naturen – Prøv å komme ut i naturen minste noen minutter hver dag. Dropp gjerne hodetelefonene og fokuser på å være til stede i øyeblikket.

 

Bakterier og fibre for magen

  • 15 milliarder melkesyrebakterier
  • 4 unike bakteriestammer
  • 4 gram glutenfria kostfibrer
Kjøp Synbiotic her
MER FRÅN:

Bakterier og fibre for magen

  • Basert på 20 års forskning
  • Produsert i Sverige
  • Naturlig - ingen tilsetningsstoffer

nyheter og tips for tarmfloraen din

Hallo

Det ser ut til at du er i Norge. Besøk vår norske nettside her www.supersynbiotics.no