Stig Bengmark – en sann inspirator innenfor helse | Super Synbiotics
MAGEHELSE /

Stig Bengmark – en sann inspirator innenfor helse

Den 10. april 2022 fylte Stig Bengmark – forfatteren til boken Välj Hälsa! (Velg Helse!) og opphavsmannen till Synbiotics – 93 år! Vi er utrolig glade og takknemlige for den jobben Stig gjør for å fremme god helse i Sverige og i verden. Stig brenner genuint for den sunne livsstilen, og han ser det som sin livsoppgave å spre kunnskap til så mange som mulig.

Fra legeeksamen til professor og forsker

Stig Bengmark ble født i 1929 i Östervåla utenfor Uppsala i Sverige og tok sin legeeksamen i 1956 ved Lunds Universitet i Sverige. Deretter ventet det en lang og framgangsrik karriere som professor i kirurgi samt sjefskirurg og klinikksjef på universitetssykehuset Lunds Universitetssjukhus i Sverige (1970–1994). I løpet av tiden han arbeidet etterlot Stig betydelige spor som leder da han blant annet moderniserte klinikkens arbeidsmåter og delte opp det som tidligere ble kalt generell kirurgi i 8–9 medisinsk uavhengige team. Stig var også en drivende kraft innenfor forskningen, både som inspirator, veileder og forsker. Leverkirurgien ble Stigs hovedinteresse, og i dag blir Stig fortsatt betraktet som en pioner på området i Sverige.

Professor Emeritus og forskningen på tarmfloraen

I løpet av tiden som kirurg ble Stig mer og mer overbevist om at dårlige matvaner og en usunn livsstil var grunnlaget for de livsstilssykdommene og helseproblemene som dominerer helsevesenet i den vestlige verden. Formelt sett gikk Stig av med pensjon i 1994, men arbeidet stoppet ikke der. Siden 1999 og fram til i dag har Stig, som professor emeritus og gjesteprofessor ved universitetet i London, fortsatt å studere sammenhengen mellom livsstil, tarmfloraen og betennelse nærmere. Stigs forskning er også grunnlaget for vårt kosttilskudd Synbiotic.

Helseinspirator og forbilde

De siste 30 årene har Stig viet seg til å undersøke, forelese og spre budskapet om at vi gjennom et tarmvennlig kosthold og en sunn livsstil kan få makt over vår egen helse. I tillegg til den kunnskapen og erfaringen som Stig har, går han selv foran med det beste eksempelet – Stig lever på samme måte som han underviser om og er i en alder av 93 år full av energi og drivkraft. For å spre budskapet om helsen videre har Stig laget et sammendrag av forskningen sin samt sine beste oppskrifter og tips i boken Välj Hälsa! (Velg Helse!) som ble utgitt i november 2018.

Takk, Stig, for den fantastiske jobben du gjør og hjertelige gratulasjoner!

 

 

MER FRÅN:

Bakterier og fibre for magen

  • Basert på 20 års forskning
  • Produsert i Sverige
  • Naturlig - ingen tilsetningsstoffer

nyheter og tips for tarmfloraen din

Hallo

Det ser ut til at du er i Norge. Besøk vår norske nettside her www.supersynbiotics.no