Oppskrift med søtpotet | Super Synbiotics
MAGEHELSE /

Oppskrift med søtpotet – slik maksimerer du mengden fibre

Søtpotet er akkurat som de fleste andre rotfrukter rik på vitaminer, mineraler og ikke minst fibre. For å optimere fiberinntaket er det imidlertid viktig å tilberede og spise rotfruktene på riktig måte. Les videre for vår oppskrift på fylte søtpoteter.

Søtpoteten – rik på antioksidanter

Søtpoteten er en rotfrukt som er både rik på smak, fargesterk og full av næringsstoffer. Søtpoteten er for eksempel rik på antioksidanter som E- og C-vitamin samt betakaroten som er et forstadium til A-vitamin. Kroppen omdanner betakaroten til A-vitamin, men bare ved behov. En porsjon søtpotet gir mer enn det daglige behovet av betakaroten og A-vitamin, som er nødvendig for blant annet funksjonen til øynene.

Søtpoteten har dessuten en lavere glykemisk indeks (GI) enn vanlig potet, noe som betyr at effekten på blodsukkeret blir mildere, og dermed får vi en jevnere energi i løpet av dagen.

La den avkjøles for mer fiber

Fibre kommer i ulike former, hvor en del av dem bidrar til å gi tarmene mer å jobbe med, mens andre fibersorter er nødvendige for å mate de gode tarmbakteriene.

Søtpotet inneholder cirka 3 gram fibre per 100 gram, og majoriteten av disse er såkalt løselige fibre som tarmbakteriene liker å utnytte som energikilde. Mengden fibre blir imidlertid redusert når søtpoteten tilberedes og varmes opp, noe som gjør at den glykemiske indeksen øker. For å unngå dette finnes det et enkelt knep – å la poteten avkjøles før den spises. Når søtpoteten (gjelder også andre rotfrukter) avkjøles, gjendannes de nyttige fibrene i en prosess som kalles rekrystallisasjon. Perfekt for dem som vil optimere fiberinntaket og minske påvirkningen av blodsukkeret!

Ovnsbakt søtpotet med grønn topping

Søtpotet kan tilberedes på en rekke forskjellige måter. En av våre favoritter er ovnsbakt og toppet med diverse grønne blader og gode grønnsaker. Prøv gjerne andre kombinasjoner i oppskriften nedenfor, avokado kan for eksempel byttes ut mot humus og ruccola mot bladspinat – varier mellom forskjellige grønnsaker for å få en så næringsrik kost som mulig.

Oppskrift

(2 porsjoner)

2 søtpoteter

Topping:

1 avokado

2 never ruccola

Soltørkede tomater

Oliven

Spirer

Solsikkefrø

 

Skyll og skrubb poteten i kaldt vann. Legg poteten på en plate og tilbered i ovnen på 200 grader i cirka 40 minutter. Bruk en fyrstikk eller en gaffel for å kontrollere om poteten er ferdig. Når poteten er ferdig – ta den ut av ovnen og la den avkjøles i minst 15 minutter. Skjær potetene på langs og fyll dem med most avokado, ruccola, strimlede soltørkede tomater, hakkede oliven, spirer og solsikkefrø. Kan spises akkurat som de er, eller som tilbehør til valgfri proteinkilde.

 

 

MER FRÅN:

Bakterier og fibre for magen

  • Basert på 20 års forskning
  • Produsert i Sverige
  • Naturlig - ingen tilsetningsstoffer

nyheter og tips for tarmfloraen din

Hallo

Det ser ut til at du er i Norge. Besøk vår norske nettside her www.supersynbiotics.no