Ny forskning på bearbeidet mat og fedme | Super Synbiotics
MAGEHELSE /

Ny forskning om prosessert mat og fedme

At prosessert mat kan føre til fedme, høres kanskje ikke særlig overraskende ut, men faktum er at det ikke har vært vitenskapelig bevist før nå. En ny studie som ble publisert i tidsskriftet Cell Metabolism, viser en tydelig kobling mellom inntak av prosessert mat og vektøkning.

Én måned – to forskjellige dietter

Studien ble utført på 20 friske personer som i én måned skulle følge to forskjellige dietter bestående av henholdsvis ultraprosessert mat og minimalt prosessert mat. Begge diettene hadde det samme næringsinnholdet og besto av tre måltider per dag. I tillegg til dette hadde deltakerne tilgang til henholdsvis ultraprosessert snacks og uprosessert snacks alt etter hvilken diett de fulgte.

Dietten med ultraprosessert mat besto blant annet av prosessert kjøtt, frokostblanding, margarin og hvitt brød. Den uprosesserte dietten besto på den annen side av fersk frukt og grønnsaker, nøtter, gryn og minimalt prosessert kjøtt.

Prosessert mat førte til vektøkning

Den ultraprosesserte kosten resulterte i en vektøkning på ca. 1 kilo på to uker, mens den uprosesserte dietten i stedet gjorde at deltakerne gikk ned i vekt. Når deltakerne spiste den ultraprosesserte maten, spiste de også raskere og fikk i seg flere kalorier per dag. Tidligere har man trodd at det er sammensetningen av maten – der prosessert mat ofte inneholder en kombinasjon av salt, sukker og fett – som har bidratt til vektøkning. Denne studien indikerer i stedet at det ser ut til å være den forsinkede metthetsfølelsen som fører til at vi spiser mer enn det kroppen trenger.

Hele studien finner du her.

 

Bakterier og fibre for magen

  • 15 milliarder melkesyrebakterier
  • 4 unike bakteriestammer
  • 4 gram glutenfria kostfibrer
Kjøp Synbiotic her
MER FRÅN:

Bakterier og fibre for magen

  • Basert på 20 års forskning
  • Produsert i Sverige
  • Naturlig - ingen tilsetningsstoffer

nyheter og tips for tarmfloraen din

Hallo

Det ser ut til at du er i Norge. Besøk vår norske nettside her www.supersynbiotics.no