- 15 milliarder melkesyrebakterier
- 4 unike bakteriestammer
- 4 gram glutenfria kostfibrer
At prosessert mat kan føre til fedme, høres kanskje ikke særlig overraskende ut, men faktum er at det ikke har vært vitenskapelig bevist før nå. En ny studie som ble publisert i tidsskriftet Cell Metabolism, viser en tydelig kobling mellom inntak av prosessert mat og vektøkning.
Studien ble utført på 20 friske personer som i én måned skulle følge to forskjellige dietter bestående av henholdsvis ultraprosessert mat og minimalt prosessert mat. Begge diettene hadde det samme næringsinnholdet og besto av tre måltider per dag. I tillegg til dette hadde deltakerne tilgang til henholdsvis ultraprosessert snacks og uprosessert snacks alt etter hvilken diett de fulgte.
Dietten med ultraprosessert mat besto blant annet av prosessert kjøtt, frokostblanding, margarin og hvitt brød. Den uprosesserte dietten besto på den annen side av fersk frukt og grønnsaker, nøtter, gryn og minimalt prosessert kjøtt.
Den ultraprosesserte kosten resulterte i en vektøkning på ca. 1 kilo på to uker, mens den uprosesserte dietten i stedet gjorde at deltakerne gikk ned i vekt. Når deltakerne spiste den ultraprosesserte maten, spiste de også raskere og fikk i seg flere kalorier per dag. Tidligere har man trodd at det er sammensetningen av maten – der prosessert mat ofte inneholder en kombinasjon av salt, sukker og fett – som har bidratt til vektøkning. Denne studien indikerer i stedet at det ser ut til å være den forsinkede metthetsfølelsen som fører til at vi spiser mer enn det kroppen trenger.
Det ser ut til at du er i Norge. Besøk vår norske nettside her www.supersynbiotics.no