Morgenrutiner for deg som vil ta vare på tarmfloraen - Super Synbiotics
MAGEHELSE /

Morgenrutiner for deg som vil ta vare på tarmfloraen

Alle maskiner trenger vedlikehold. Ikke minst kroppen din. Få gode morgenrutiner som får tarmfloraen til å juble!

Det føles godt å ta positive skritt for helsen. Å ta disse skrittene med kontinuitet tar deg raskere mot målet. Så få gode rutiner som får deg til å fortsette å ta de viktige stegene for helsen. Til tross for at høstmørket kommer smygende og vekkerklokken ringer urimelig tidlig. Et enkelt og konkret tips er å begynne dagen med et glass vann. Sett glasset ved sengen allerede på kvelden. Å skylle kroppen ren på innsiden holder i gang mage- og tarmkanalen, motvirker forstoppelse og framskynder fordøyelsen.

4 rutiner for en morgen i tarmfloraens tegn

1. Lindre stress

Stress er negativt på mange måter. Ikke minst tarmfloraen får gjennomgå. Så finn en måte som lindrer og frigjør stress. En god rutine som får deg til å bevare roen, slappe av og håndtere urolige følelser. Kanskje bli værende i sengen en stund, trekk pusten dypt 10 ganger og mediter? Målet er å lande i kroppen og finne en indre ro som får deg til å stå støtt selv om det stormer. Det finnes mange apper og nettstedet hvis du vil ha inspirasjon og veiledning.

2. Vekk kroppen

Det ser ut som at katter er gode til å vekke kroppen med kjærlighet og respekt. De strekker seg mykt i ro og mak og vekker kroppen til live etter hvile. Det kan du også gjøre. Kanskje en fin morgentur i 15–30 minutter eller en yogastund på soveromsteppet? Forskning viser at sammensetningen og aktiviteten hos tarmmikrobene påvirkes av mosjon. Når du beveger deg, øker produksjonen av de tarmbakteriene som danner kortkjedede fettsyrer, som i sin tur kan beskytte mot forskjellige sykdommer.

3. Ta kosttilskudd

Man må fylle på med drivstoff i kroppen akkurat som andre kjøretøyer. Start dagen med å ta kosttilskuddene dine – før eller sammen med frokost. Husk at enkelte vitaminer er fettløselige og dermed bør tas sammen med mat – f.eks. D-vitamin og A-vitamin. Våre favoritter blant tilskuddene er Stigs gurkemeieshot, Omega 3, D-vitamin og synbiotika, som gagner maskineriet. Sett en lapp på skapdørene i kjøkkenet eller kanskje på dusjhåndtaket, slik at du ikke glemmer det.

3. Spis et fiberrikt kosthold

Lad opp med en frokost full av kostfibre fra planteriket som ikke brytes ned av fordøyelsen vår, men som passerer helt ned til tykktarmen. Der bryter tarmbakteriene dem ned til kortkjedede fettsyrer som støtter tarmfloraens fine funksjon. Det bidrar dessuten til et stabilt blodsukker og lavt blodfett. De helsebringende fibrene finnes for eksempel i grønnsaker, frukt, nøtter samt i hele korn som for eksempel havre, amarant og bokhvete. Prøv gjerne noen av oppskriftene våre:

Overnight oats med chia og havre

Næringsrik smoothie-bowl med sjokoladesmak

Fiberrik frokost-smoothie

 

Med vann, bevegelse, stresshåndtering og viktig næring gir du både deg selv og tarmbakteriene dine en kjærlighetsfull start på dagen. Det er du verdt!

Bakterier og fibre for magen

  • 15 milliarder melkesyrebakterier
  • 4 unike bakteriestammer
  • 4 gram glutenfria kostfibrer
Kjøp Synbiotic her
MER FRÅN:

Bakterier og fibre for magen

  • Basert på 20 års forskning
  • Produsert i Sverige
  • Naturlig - ingen tilsetningsstoffer

nyheter og tips for tarmfloraen din

Hallo

Det ser ut til at du er i Norge. Besøk vår norske nettside her www.supersynbiotics.no