Mikrobiom, synbiotika, dysbiose - Hva betyr det? | Super Synbiotics
MAGEHELSE /

Mikrobiom, synbiotika og dysbiose – Vi forklarer begrepene

Har melkesyrebakterier noe med melk å gjøre? Og hva er egentlig forskjellen mellom mikrobiom, mikrobiota og tarmflora? I denne artikkelen har vi satt sammen en liste over noen begreper som ofte dukker opp når vi snakker om tarmfloraen.

Probiotika

Probiotika er et annet ord for levende bakterier som kan ha en positiv effekt på helsen. En stor del av disse gode bakteriene er såkalte melkesyrebakterier som er vanlige i forskjellige typer av probiotiske tilskudd og næringsmidler.

Prebiotika

Prebiotika er en type fiber som fungerer som mat til bakteriene i tarmen og hjelper dem med å trives. Disse fibrene passerer urørt gjennom tynntarmen og begynner å forbrennes av tarmbakteriene først i tykktarmen.

Synbiotika

Synbiotika er en blanding av gode bakterier (probiotika) og fibre (prebiotika).

Mikrobiom

Mikrobiom er de mikroorganismene som lever samlet i et bestemt biologisk miljø, for eksempel på huden eller i munnen. Mikrobiomet i tarmene våre kalles for mikrobiotaen eller tarmfloraen.

Mikrobiota

Mikrobiotaen er den samlingen av mikroorganismer – slik som bakterier, sopper og virus – som lever naturlig i mage- og tarmkanalen.

Tarmfloraen

Tarmfloraen er den delen av mikrobiotaen som finnes i tarmen.

Melkesyrebakterier

Melkesyrebakterier er en type gode bakterier som har evne til å gjære forskjellige sukkerarter og gjøre dem om til melkesyre. Melkesyre finnes i naturen og dannes også naturlig i kroppen. Melkesyrebakterier inneholder ikke melk eller melkeprodukter.

Anti-inflammatorisk

Ordet antiinflammatorisk (eller betennelseshemmende) brukes ofte for å beskrive næringsmidler og et kosthold som motvirker eller demper betennelse

Dysbiose

Dysbiose er et annet ord for den ubalansen som kan oppstå mellom gode og onde bakterier i tarmfloraen.

Kronisk betennelse

Betennelse er kroppens naturlige forsvar ved for eksempel infeksjoner eller vevsskader. Denne typen betennelse kalles også akutt betennelse, og viser seg blant annet gjennom rødhet og opphovning. Kronisk betennelse, som også kalles stille eller lavgradig betennelse, innebærer at kroppen arbeider på samme måte som ved akutt betennelse, men i lengre tid. Denne tilstanden kan bidra til utmattelse av immunforsvaret og antas også å ligge bak mange vanlige livsstilssykdommer og kroniske sykdommer.

 

Bakterier og fibre for magen

  • 15 milliarder melkesyrebakterier
  • 4 unike bakteriestammer
  • 4 gram glutenfria kostfibrer
Kjøp Synbiotic her
MER FRÅN:

Bakterier og fibre for magen

  • Basert på 20 års forskning
  • Produsert i Sverige
  • Naturlig - ingen tilsetningsstoffer

nyheter og tips for tarmfloraen din

Hallo

Det ser ut til at du er i Norge. Besøk vår norske nettside her www.supersynbiotics.no