Meditasjon, tarmfloraen og helsen - Super Synbiotics
MAGEHELSE /

Meditasjon og tarmfloraen

Både tarmfloraen og hjernen lider av å bli utsatt for kontinuerlig stress. Kroppen trenger restitusjon. Ifølge forskning er meditasjon en gode måte å få pulsen til å gå ned på.

Stress og restitusjon

Hvis du skulle kjøre kjøkkenmaskinen på høyeste hastighet uavbrutt, eller alltid skulle la bilen gå på det høyeste turtallet, da ville begge maskinene blitt slitt fortere. Det er slitsomt å skulle prestere på topp hele tiden. Ikke minst for oss mennesker. Vi trenger å ta pauser, slappe av og slippe stress og press for å holde i lengden. Hvis du og jeg var sebraer på savannen og en løve plutselig dukket opp, da ville det være helt naturlig om vi begge kjente økt stress. Det ville ha gjort oss årvåkne og forhåpentlig redde livet vårt. Vel i trygghet hadde stresset naturlig gitt seg, og vi hadde kunnet innhente oss igjen før neste fare.

Høyt stressnivå

Som mennesker er det heldigvis sjelden at vi blir nødt til å takle løver, men mange av oss lever fortsatt med et høyt stressnivå. I stedet for farlige villdyr er vi nødt til å håndtere en fullsatt timeplan og en hektisk hverdag med stadig stress som følge, noe som sliter på oss. Det har vist seg at både hjernen og tarmfloraen påvirkes negativt av for mye stress og for lite restitusjon. Når stressnivået er høyt, tolker kroppen det som fare og gjør deg klar til kamp eller flukt. Kroppen flytter helt enkelt fokuset fra viktige funksjoner som for eksempel fordøyelsen og tarmfunksjonen. Det er ingen fare hvis det skjer i noen få enkelttilfeller, men for den som går rundt med et konstant høyt stressnivå, kan det føre til sykdommer. Forskning har vist at også hjernen får lide av stress uten tilstrekkelig restitusjon, noe som påvirker innlæring, hukommelse og framskynder aldring.

Daglig meditasjon

Heldigvis finnes det ting som du kan gjøre for å avlaste kroppen. Forskning har vist at daglig meditasjon kan redusere stressnivået og gjøre underverker for helsen allerede etter et par uker. Gjennom å ta kontinuerlige pauser i hverdagen kan vi redusere utskillelsen av de stresshormonene som kan forårsake ubalanse i tarmfloraen, og også få en roligere mage. Det finnes helt enkelt mange grunner til å finne roligere stunder som får pulsen til å gå ned. Er du ofte stresset? Og hva er restitusjon for deg? Tenk over saken og finn din vei til avkobling. Ved at du reflekterer over det personlige stressnivået, og deretter prøver å finne stunder for avslapning, gjør du noe godt for helsen.

Avkoblende meditasjon

Meditasjon er en velprøvd måte å koble av og ha det bra på. Mennesker har meditert i over 5000 år, og i dag finnes det mange forskjellige former som tar sikte på å skape nærvær og avkobling. Det finnes noen som mener at forfedrene våre dro nytte av meditasjon enda tidligere, da de ofte satt og skuet inn i ilden. Uansett er avkobling viktig. Ikke minst i 2020.

Tips!

 • Legg bort telefonen og fokuser på pusten i et par minutter – det fungerer både i matkøen og under pendleturen.
 • Ikke prøv å vurdere hvorvidt meditasjonen var vellykket eller ikke, det viktige er at du gjør det!
 • Google og finn ut mer om meditasjon.
 • Finn en passende meditasjonsgruppe nær deg.
 • Last ned en meditasjonsapp hvis du vil meditere hjemme.
 • Finn et passende tidspunkt å meditere på for kontinuitet og en god vane.
 • Bestem hvor lenge du vil meditere og still en klokke.

 

Referanser:

Kuo, B., Bhasin, M., Jacquart, J., Scult, M. A., Slipp, L., Riklin, E. I., . . . Denninger, J. W. (2015). Genomic and Clinical Effects Associated with a Relaxation Response Mind-Body Intervention in Patients with Irritable Bowel Syndrome and Inflammatory Bowel Disease. Plos One,10(4). doi:10.1371/journal.pone.0123861

Luders, E., Kurth, F., Mayer, E. A., Toga, A. W., Narr, K. L., & Gaser, C. (2012). The Unique Brain Anatomy of Meditation Practitioners: Alterations in Cortical Gyrification. Frontiers in Human Neuroscience,6. doi:10.3389/fnhum.2012.00034

 

Bakterier og fibre for magen

 • 15 milliarder melkesyrebakterier
 • 4 unike bakteriestammer
 • 4 gram glutenfria kostfibrer
Kjøp Synbiotic her
MER FRÅN:

Bakterier og fibre for magen

 • Basert på 20 års forskning
 • Produsert i Sverige
 • Naturlig - ingen tilsetningsstoffer

nyheter og tips for tarmfloraen din

Hallo

Det ser ut til at du er i Norge. Besøk vår norske nettside her www.supersynbiotics.no