Kosttilskudd for magen – Velg riktig probiotika/synbiotika - Super Synbiotics
MAGEHELSE /

Kosttilskudd for magen – Velg riktig probiotika/synbiotika

Et av de vanligste kosttilskuddene for magen er melkesyrebakterier som finnes i både probiotika- og synbiotika-tilskudd. Her vil vi fortelle om fire ting du bør tenke på for å velge riktig tilskudd for deg.

Melkesyrebakterier og tarmfloraen

Melkesyrebakterier er en type godartede bakterier som finnes naturlig i mennesketarmen. Der holder flere hundre forskjellige typer mikroorganismer til, og sammen utgjør de tarmfloraen vår. Tarmfloraen er involvert i flere kroppsfunksjoner, for eksempel forbrenning, hormonbalanse og tarmfunksjon.

Hvorfor melkesyrebakterier?

Grunnlaget for tarmfloraen vår legges allerede i løpet av de første leveårene. Deretter påvirkes den særlig av hva vi spiser og hvordan vi lever, men også av omgivelsene våre. For eksempel kan tarmfloraen havne i ubalanse hvis vi spiser lite fiber i en lengre periode (fibre fungerer som mat til de gode bakteriene!), hvis vi går på en antibiotika-kur, eller utsetter kroppen for mye stress.

En tarmflora i balanse innebærer at de gode bakteriene minsker i antall, noe som gir rom for onde bakterier å formere seg og ta over. Dette kan på sikt føre til lavgradig betennelse, og har blant annet blitt knyttet til allergier, autoimmune sykdommer, vektøkning, hudproblemer, soppinfeksjoner med mer.

Velg riktig tilskudd for deg – 4 tips

For den som vil prøve et kosttilskudd av melkesyrebakterier, er det viktig å huske på at forskjellige bakteriestammer har ulike egenskaper. Dessuten finnes det flere faktorer som påvirker tilskuddets kvalitet og effekt. Nedenfor følger fire ting som man bør tenke på:

1. Er produktet skikkelig testet?

For å vite hva slags effekt produktet har er det viktig at de aktuelle bakteriestammene og særlig hele sammensetningen er blitt grundig studert og testet.

2. Overlever bakteriene?

For at bakteriene skal kunne ta seg ned til tarmsystemet der de kan gjøre nytte, må de kunne tolerere både en lav pH-verdi og gallesyre. Magesekken har blant annet som oppgave å ta knekken på ondartede bakterier, og har derfor en svært lav pH-verdi på rundt 2. Dette er til forskjell fra tarmene, der pH-verdien ligger på ca. 7–8. Hvor godt bakteriene tåler det ugjestmilde miljøet i magesekken, varierer stort mellom forskjellige bakteriestammer, så dette er en viktig faktor å ha i tankene når du velger tilskudd. De bakteriestammene som brukes i Super Synbiotics produkter Synbiotic15 og Synbiotic40 Enhanced, har en svært god toleranse mot både gallesyre og lav pH-verdi (se referanser nedenfor).

3. Hvordan vet jeg om det fungerer?

Tarmfloraen din er unik for akkurat deg – ofte sammenlignes den med et fingeravtrykk – og derfor kan effektene av et kosttilskudd variere fra person til person. Iblant tar det også tid for kroppen å venne seg til et nytt tilskudd, noe som kan innebære at man blir nødt til å justere dosen eller foreta andre tiltak. Når du prøver et nytt kosttilskudd, må du sørge for å teste det skikkelig i minst tre måneder, der du tar tilskuddet hver dag (etter anvisningene). Deretter kan du foreta en vurdering av hvordan du har det og av eventuelle effekter. Og husk at en del preparater har langsiktige, mer subtile effekter som kanskje først merkes på lengre sikt.

4. Probiotika eller synbiotika – hva skal man velge?

Probiotika er et tilskudd av kun gode bakterier, mens synbiotika er et tilskudd av gode bakterier og fibre (prebiotika). Fibrene spiller en viktig rolle i tilskuddet, siden de fungerer som mat til bakteriene i tarmen. Dessuten er fiber en viktig del av kostholdet for en normal tarmfunksjon. Helsedirektoratet anbefaler at man som voksen i dag bør få i seg minst 25–35 gram fiber per dag.

Tilskudd kan ikke erstatte en sunn livsstil

Når vi snakker om kosttilskudd, er det viktig å understreke at det er bare et tilskudd og ikke noe annet. Tarmfloraen påvirkes av så mange ytre faktorer, for eksempel stress, kosthold og treningsvaner, så begynn alltid med å se over disse områdene. Et kosttilskudd er ingen universalløsning, men kan derimot fungere godt som et supplement til en sunn livsstil.

Bakterier og fibre for magen

  • 15 milliarder melkesyrebakterier
  • 4 unike bakteriestammer
  • 4 gram glutenfria kostfibrer
Kjøp Synbiotic her

Referanser:

Kruszewska et al. 2002. Selection of lactic acid bacteria as probiotic strains by in vitro tests. Microecology and Therapy 29:37-49.

Ljungh et al. 2002. Isolation, selection and characteristics of Lactobacillus paracasei subsp. paracasei F19. Microbial Ecology in Health and Disease Suppl. (Lactobacillus F19 – Closing the broken circle) 3:4-6

 

MER FRÅN:

Bakterier og fibre for magen

  • Basert på 20 års forskning
  • Produsert i Sverige
  • Naturlig - ingen tilsetningsstoffer

nyheter og tips for tarmfloraen din

Hallo

Det ser ut til at du er i Norge. Besøk vår norske nettside her www.supersynbiotics.no