Forkjølelsestider – Boost immunforsvaret ditt | Super Synbiotics
MAGEHELSE /

Bedre immunforsvar med sterk tarmflora

Hvis det er en del av kroppen som er avgjørende for helse vår, så er det immunsystemet. Det sørger for at vi unngår sykdommer og holder oss friske og pigge, forhåpentlig året rundt.

Hvor mottakelig kroppen er for ytre inntrengere som bakterier og virus, kan likevel variere, og iblant kan immunforsvaret trenge litt ekstra omtanke. Les videre for tips til hvordan du bygger opp og opprettholder et sterkt immunforsvar.

Om immunsystemet

Immunsystemet utgjøres av et nettverk av celler, signalstoffer og vev, som har som oppgave å beskytte kroppen mot inntrengende bakterier, virus og infeksjoner. Det er takket være immunsystemet at vi kan holde oss sykdomsfrie og sunne!

For at vi skal ha det som best og unngå forskjellige helseproblemer, kreves det imidlertid at immunsystemet er i balanse. Et svekket immunsystem kan føre til flere infeksjoner og sykdommer, mens et overaktivt immunsystem kan gå til angrep mot kroppens eget vev, noe som ofte er årsaken til autoimmune sykdommer.

70 prosent av immunforsvaret sitter i tarmen

En stor del av immunforsvaret – rundt 70 prosent – finnes i fordøyelseskanalen. Her finnes det ca. 100 000 milliarder bakterier, noe som er omtrent 10 ganger så mange som antallet celler i kroppen. Disse bakteriene tilhører flere hundre forskjellige stammer, og til sammen utgjør de vår tarmflora. I en sunn og frisk tarmflora finnes det et høyt artsmangfold, og godartede bakteriestammer dominerer. De gode bakteriene kan blant annet hjelpe til med å styrke tarmbarrieren og hindre at skadelige bakterier lekker ut i blodet.

Hvorfor har enkelte et dårligere immunforsvar enn andre?

Flere av delene i immunforsvaret, for eksempel produksjonen av antistoffer og hvite blodlegemer, avhenger av at vi får i oss nok protein, fett, vitaminer og mineraler. Hos personer med næringsmangel er derfor immunforsvaret svekket.

Ettersom en stor del av immunforsvaret sitter i tarmen, kan også tarmfloraens sammensetning virke inn. Grunnlaget for tarmfloraen legges allerede ved fødselen, da en del av morens tarmbakterier arves. Deretter utvikles tarmfloraen opp til cirka fire års alder før den stabiliseres. Gjennom livet kan likevel balansen i tarmfloraen forstyrres – for eksempel ved antibiotikakurer, langvarig stress, eksponering for ukjente bakterier samt ved et usunt og fiberfattig kosthold.

«For å ta vare på tarmfloraen litt ekstra kan man sørge for å mate tarmbakteriene med rikelige mengder prebiotiske plantefibre.»

Noe annet som kan påvirke immunforsvaret, er allergier, siden hovne og irriterte slimhinner kan gjøre oss mer mottagelige for infeksjoner. Kroniske sykdommer kan også bidra til at kroppens evne til å forsvare seg mot infeksjoner svekkes.

 

Slik kan du booste immunforsvaret ditt

 

1. Spis en variert kost med mye frukt og grønnsaker

Et sunt kosthold er en forutsetning for at vi skal få i oss de næringsstoffene vi trenger, og for at immunforsvaret skal fungere optimalt. Planteføde inneholder dessuten rikelig med prebiotika, noe som er fibre som mater de gode tarmbakteriene.

2. Mosjoner regelmessig

Både moderat mosjon og hardere trening stimulerer immunforsvaret vårt og kan hjelpe det med å bli sterkere. Ved virkelig hard trening, for eksempel langdistanseløping, kan imidlertid immunforsvaret midlertidig svekkes en kort stund etter økta. På sikt har likevel all trening en positiv effekt på immunforsvaret.

3. Prioriter hvile og søvn

Langvarig psykisk og fysisk stress kan ha en negativ påvirkning på både tarmfloraen og immunforsvaret. Skikkelig hvile og søvn er derfor avgjørende for helsen vår. For eksempel har studier vist at personer som sover mindre enn 6 timer hver natt, har en tendens til å ha et svakere immunsystem.

4. Bygg og oppretthold en sterk tarmflora

En sunn livsstil med sunn kost, regelmessig mosjon og lave stressnivåer gir gode forutsetninger for å unngå at balansen i tarmfloraen forstyrres. For å ta vare på tarmfloraen litt ekstra kan man sørge for å mate tarmbakteriene med rikelige mengder prebiotiske plantefibre – asparges, løk og jordskokk er eksempler på grønnsaker som inneholder prebiotika. Det går også an å tilsette både melkesyrebakterier (probiotika) og fibre (prebiotika) i form av synbiotika-tilskudd.

 

Bakterier og fibre for magen

  • 15 milliarder melkesyrebakterier
  • 4 unike bakteriestammer
  • 4 gram glutenfria kostfibrer
Kjøp Synbiotic her
MER FRÅN:

Bakterier og fibre for magen

  • Basert på 20 års forskning
  • Produsert i Sverige
  • Naturlig - ingen tilsetningsstoffer

nyheter og tips for tarmfloraen din

Hallo

Det ser ut til at du er i Norge. Besøk vår norske nettside her www.supersynbiotics.no