Balanser immunforsvaret i stedet for å booste - Super Synbiotics
MAGEHELSE /

Balanser immunforsvaret i stedet for å booste

Det sirkulerer mange tips og snarveier for å booste immunforsvaret og helsen. Men hva betyr det egentlig å booste immunforsvaret? Er det overhodet mulig å gjøre det?

Hva menes med å booste immunforsvaret?

Når vi snakker om å booste immunforsvaret, er vi egentlig ute etter å balansere det. Immunsystemet består av flere forskjellige deler som alle er i konstant bevegelse, og for å balansere disse delene er det langsiktige løsninger som gjelder.

For å balansere immunforsvaret er det et bra sted å begynne å ta en titt på livsstilen sin. Blant de viktigste faktorene er søvn, ernæring og stresskontroll. Men også å opprettholde en sunn og balansert tarmflora.

En stor del av immunforsvaret sitter i tarmen

I tarmen finnes det 100 000 milliarder bakterier av mer enn 1 000 ulike arter. Til sammen utgjør disse mikroorganismene tarmfloraen din – en viktig sammensetning av bakterier som utgjør ca. 70 prosent av immunforsvaret ditt. Det finnes både gode og onde bakterier, og sammensetningen i akkurat din tarm, ja den henger nært sammen med de valgene du tar hver dag når det gjelder kosthold, stresshåndtering og mosjon.

Slik balanserer du immunforsvaret ditt

1. Jobb langsiktig i stedet for å ty til snarveier

C- og D-vitamin er viktige stoffer for å opprettholde immunforsvarets normale funksjon. Men i stedet for å bruke disse mikronæringsstoffene som «quick fixes» når det allerede begynner å svi i halsen, er det mer virkningsfullt å jobbe for et fullverdig næringsinntak og en balansert tarmflora på lang sikt. Det handler om at din innvendige beskyttende hær er så sterk som mulig når det virkelig gjelder.

2. Spis en fiberrik og variert kost

Forskere er enige om at tarmbakteriene våre har en sterk innvirkning på kroppen vår, og en ubalanse blant dem kan stelle i stand mye besvær. For få gode bakterier kan øke risikoen for blant annet diabetes, overvekt og andre livsstilssykdommer. Så hva gjør man for å holde bakteriene glade på lang sikt? Utforsk frukt- og grønnsaksdisken allerede i dag for fibre, næring og en sterk tarmflora framover. Fermentert er supert. Melkesyrebakterier fungerer nemlig som en beskyttelse mot mer uvelkomne bakterier. For mye kjappe karbohydrater og dårlig fett er gunstig for de dårlige og sykdomsframkallende bakteriene, så unngå dem så godt det lar seg gjøre.

For at immunforsvaret skal fungere optimalt, må vi tilfredsstille kroppens behov for forskjellige næringsstoffer. Sørg derfor for å variere kostholdet ditt og velg næringstette matvarer. Kosttilskudd kan fungere som supplement dersom du ikke får i deg nok av et bestemt næringsstoff.

3. Lær deg å håndtere stress

Både hjernen og tarmfloraen påvirkes negativt av for mye stress og for lite restitusjon. Når stressnivået er høyt, tolker kroppen det som fare og gjør deg klar til kamp eller flukt. Kroppen flytter helt enkelt fokuset fra viktige funksjoner som for eksempel fordøyelsen og tarmfunksjonen. Så for å skape en balansert tarmflora kan det være fint å kjenne etter. Er jeg stresset? Hva får akkurat min puls til å gå ned? Bli bevisst og ikke la stresset få stifte bo i kroppen din. Mer om stresskontroll finner du her.

Ingen ingefærshot i verden kan trylle fram et sterkt immunforsvar over natten. Men god søvn, mosjon og et fiberrikt kosthold gjør susen på lang sikt. Ta bevisste valg for helsen allerede i dag!

Bakterier og fibre for magen

  • 15 milliarder melkesyrebakterier
  • 4 unike bakteriestammer
  • 4 gram glutenfria kostfibrer
Kjøp Synbiotic her
MER FRÅN:

Bakterier og fibre for magen

  • Basert på 20 års forskning
  • Produsert i Sverige
  • Naturlig - ingen tilsetningsstoffer

nyheter og tips for tarmfloraen din

Hallo

Det ser ut til at du er i Norge. Besøk vår norske nettside her www.supersynbiotics.no