Velg riktig probiotika - Antall bakterier og antall stammer | Super Synbiotics
MAGEHELSE /

Å velge riktig probiotika – hvor mye bakterier og hvor mange stammer?

Å velge riktig probiotika eller synbiotika er ikke det letteste. Et vanlig spørsmål som mange stiller seg, er – hvor mange stammer og hvor mange bakterier skal et tilskudd inneholde for å være bra? Jo flere bakteriestammer og jo flere bakterier, desto bedre, eller?

Det er ikke nødvendigvis bedre med flere

I teorien høres det selvsagt svært bra ut med preparater som inneholder mange stammer – bare i vår egen tarm finnes det jo allerede rundt tusen forskjellige bakteriestammer. Det samme gjelder for mengden bakterier, siden tarmfloraen huser rundt 100 000 milliarder bakterier. Men egentlig er det ikke alltid antallet stammer eller mengden bakterier som avgjør om produktet fungerer bedre eller dårligere. Det viktige er i stedet hvilken eller hvilke stammer det er som brukes, og at effekten deres er blitt bevist i kliniske studier.

Kjøp Synbiotic her!

Kombinasjon av bakteriestammer

Hvilke stammer som er kombinert, har også betydning for effekten av tilskuddet. Melkesyrebakterier er svært følsomme, og forskjellige stammer kan konkurrere med hverandre. For tilskudd som inneholder et stort antall stammer, kan det derfor være vanskelig å sikre at alle stammer overlever i korrekt dose til preparatet skal konsumeres. På den annen side kan visse bakteriestammer virke i symbiose med andre stammer, noe som innebærer at de forsterker hverandres egenskaper. For at et tilskudd skal holde en høy kvalitet, bør derfor både stammenes individuelle effekt og deres samspill være godt studert.

Millioner eller milliarder?

Hvor mange bakterier et tilskudd bør inneholde for å være effektivt, kan også variere. Visse stammer trenger man i en større mengde enn andre for at de skal oppfylle sin funksjon. Behovet for bakterier kan også skille seg mellom forskjellige individer avhengig av om man tar tilskudd for å fremme helsen eller for å råde bot på for eksempel mageproblemer.

Velg et tilskudd som er basert på forskning

Sammenfatningsvis er det viktigst at den dosen og den kombinasjonen av bakterier som finnes i kosttilskuddet, støttes av kliniske studier. Likevel er det også bra å ha i tankene at tarmfloraens sammensetning er individuell. Dermed er det vanskelig å gi generelle råd når det gjelder valg av probiotika eller synbiotika. Visse tilskudd fungerer bedre for enkelte og dårligere for andre, og det beste alternativet er derfor at man alltid prøver seg fram og lytter til sin egen kropp.

 

Bakterier og fibre for magen

  • 15 milliarder melkesyrebakterier
  • 4 unike bakteriestammer
  • 4 gram glutenfria kostfibrer
Kjøp Synbiotic her
MER FRÅN:

Bakterier og fibre for magen

  • Basert på 20 års forskning
  • Produsert i Sverige
  • Naturlig - ingen tilsetningsstoffer

nyheter og tips for tarmfloraen din

Hallo

Det ser ut til at du er i Norge. Besøk vår norske nettside her www.supersynbiotics.no