Tips for en sunnere påske - Super Synbiotics
MAGEHELSE /

Tips for en sunnere påske

Påskemat – ikke det sunneste

Påskematen bygger på gamle tradisjoner og er derfor basert på det som tradisjonelt var tilgjengelig i mars/april, noe som først og fremst var dyrebasert mat som f.eks. lam, egg, sild og laks. Disse kombineres gjerne med fete sauser og annet meieribasert tilbehør, og det er lett å glemme grønnsakene! Til påske hører i dag også tradisjonen med påskeegg, og vi spiser mye godteri, sjokolade og søtsaker.

 

Ta bevisste valg denne påsken

Selv om påskematen ikke alltid er den sunneste, er det viktig å huske at det ikke er det du spiser av og til som skaper uhelse, men det du spiser til daglig. Samtidig har usunn mat en tendens til å senke energinivået og gjøre magen urolig. Vi mener derfor at en balanse er den beste løsningen, også i ferier. Nyt med god samvittighet de rettene du virkelig liker, og velg så sunne alternativer ellers.

Nedenfor har vi satt sammen en liste over våre beste tips til hvordan du kan feire en sunnere påske. Vær så god!

 

7 tips for en sunnere påske

1. Start dagen riktig

Start dagen med en dose Synbiotic15 for et tilskudd av 15 milliarder melkesyrebakterier og 4 gram fiber. Vi tilsetter også et glass med Stigs anti-inflammatoriske gurkemeieshot for å holde oss på topp resten av dagen.

2. Lag ditt eget påskegodteri

Lag dine egne råkuler (oppskrift på våre bringebærkuler finner du her), eller dypp paranøtter, physalis og mandler i smeltet mørk sjokolade. Du kan også lage din egen mandelmasse (2–3 never mandler, 1–2 ss honning eller noen dadler, pluss 1 kryddermål gurkemeie) og forme den til små figurer eller dyppe den i mørk sjokolade.

3. Bytt ut brusen

Brus er en skikkelig sukkerfelle, og noe som vi helst bør unngå helt. En mugge med vann smaksatt med for eksempel bringebær og mynte er både smakfull og slukker tørsten uten unødvendige tilsetningsstoffer og tilsatt sukker.

4. Legg til nye betennelsesdempende oppskrifter til påskematen

– Hjemmelaget majones til fisk og skalldyr eller som dipsaus til rå grønnsaker

Lag din egen majones av 1 eggeplomme som du blander med litt salt, 1 ts eplesidereddik og 1 ts dijonsennep. Mens du pisker det hele kraftig, tilsetter du 1 dl kokosolje (flytende). Pisk til du har en majonesaktig konsistens.

– Vårsalat med asparges og fiken

Stek asparges og gulrøtter i kokosolje på svak varme. Bland med en salat av erteskudd, fersk persille, vårløk og ferske fiken i skiver. Tilsett tørristede pinjekjerner og en dressing av presset lime, salt og pepper.

– Påskesalat med avkjølte poteter

Stek potetene i ovnen, ta dem ut når de er myke tvers igjennom og la dem avkjøles. Bland hjertesalat, agurk som er høvlet på langs, sukkererter og reddiker. Tilsett deretter dressing laget av 1 ss skånsk sennep, 1 ts honning, saft fra en sitron, 1 bunt dill, 2 ss solsikkekjerner som du steker på lav varme samt 1–2 ss MCT-olje.

5. Ta i bruk mindful eating-teknikker

Ved å spise sakte, tygge skikkelig og sørge for virkelig å nyte maten, hjelper vi fordøyelsen på vei og reduserer også risikoen for overspising. Mindful eating kan også bidra til et mer stabilt blodsukker, redusert stress og ikke minst en sunnere tarmflora.

6. Velg godt kjøtt og fisk

Hvis du velger å spise kjøtt, bør du sørge for å velge lokalprodusert, økologisk og naturbeitet kjøtt. Prøv også å lage mat på lav temperatur over lengre tid for å unngå at det dannes oppvarmingsgifter. Fisk bør aller helst være KRAV-merket, men hvis det ikke er å få tak i, kan du velge MSC- eller ASC-merket fisk.

7. Beveg deg!

Sørg for å få inn 30 minutter med bevegelse hver dag. Benytt anledningen til å gå ut i vårsolen for frisk luft og dagslys. Mosjonen hjelper både magen og fordøyelsen til å fungere bedre, og ser dessuten ut til å være knyttet til en friskere tarmflora.

MER FRÅN:

Bakterier og fibre for magen

  • Basert på 20 års forskning
  • Produsert i Sverige
  • Naturlig - ingen tilsetningsstoffer

nyheter og tips for tarmfloraen din

Hallo

Det ser ut til at du er i Norge. Besøk vår norske nettside her www.supersynbiotics.no