Har du problemer med å få barna til å spise Synbiotic? Her finner du flere forslag til hvordan du kan få i deg Synbiotic sammen med mat. Oppskriftene er laget i forbindelse med en forskningsstudie på hvordan man motiverer barn og unge til å spise Synbiotic, men de fungerer selvsagt også like bra for voksne.
2,5 dl vann
1 dl – frosne bær – f.eks jordbær/bringebær/blåbær eller en blanding
Ev. litt honning eller vaniljepulver for sødme
Fremgangsmåte
1. Bland frosne bær med vann og ev. en dråpe honning for litt ekstra sødme.
2. Bland inn Synbiotic – konsistensen kommer til å ligne saftsuppe.
3. Server før frokost (når barnet er sultent).
Tips – hvis barnet er følsomt for bringebær-/jordbærfrø, kan du prøve å sile dem ut av drikken før du blander inn Synbiotics. Hvis ikke – behold frøene, da de gir gode fibre.
1,5 dl vann
1 dl frosne blåbær
Ev. litt honning eller vaniljepulver for sødme
Fremgangsmåte
1. Bland frosne blåbær med vann og ev. en dråpe honning for litt ekstra sødme
2. Bland inn Synbiotic
3. Server med det samme som blåbærsuppe med ønsket tilbehør, for eksempel nøtter og friske bær.
1,5 dl soya- eller havremelk (uten tilsatt sukker)
1,5 dl is
1 dl frosne bær – jordbær, blåbær, bringebær eller en blanding
½–1 ts honning eller litt vaniljepulver etter smak
1,5 dl soya- eller havremelk (uten tilsatt sukker)
1,5 dl is
1 liten banan, helst frossen
1 ts kakao
Ev. ½–1 ts honning for ekstra sødme eller litt vaniljepulver
Fremgangsmåte
1. Bland alle ingrediensene i en mikser.
2. Tilsett Synbiotics.
Tips: Tilpass porsjonsmengder til alder og hvor mye barnet drikker. Hvis porsjonen er for stor, minsker du den før du blander inn Synbiotics. Det er viktig at barnet får i seg hele mengden Synbiotics.
2,5 dl sukkerfri kald saft
1. Tilsett Synbiotic og bland godt.
2. Server med det samme.
1 frossen banan (halvgrønn)
0,5–1 dl kokosmelk eller havremelk, usøtet
0,5 ts ceylon-kanel
Fremgangsmåte
1. Skjær bananen i skiver og frys den over natten.
2. Bland banan, Synbiotic, kanel og halvparten av den alternative melken i en kjøkkenmaskin med kniver.
3. Tilsett mer væske – litt om gangen til isen har fått en god konsistens. Tar du for mye melk, blir det en milkshake.
4. Spis isen med det samme.
Tips – prøv å bytte ut kanelen med en annen smakstilsetning, f.eks. kakao, usøtede sjokoladebiter eller kakaonibs.
3–5 friske økologiske jordbær (eller frosne jordbær som er tint)
Honning (valgfritt)
1 dosepakning Synbiotic
Fremgangsmåte
1. Mos jordbærene med en gaffel.
2. Tilsett honning for sødme (valgfritt).
3. Tilsett en dose Synbiotic og bland – dette vil gjøre konsistensen som syltetøy.
4. Server som tilbehør til/på/i valgfri frokost eller mellommåltid. (OBS: Ikke bruk syltetøyet på varm mat, fordi bakteriene ikke tåler høye temperaturer. Romtemperert, kald eller frossen mat er greit).
Det ser ut til at du er i Norge. Besøk vår norske nettside her www.supersynbiotics.no