Ovnsbakt makrell med frisk fennikelsalat
MAGEHELSE /

Ovnsbakt makrell med frisk fennikelsalat

Dette er sunn mat for hjernen, boostet med Omega-3-fettsyre fra makrellen, massevis av fiberbasert prebiotika fra den rå, strimlede salaten og probiotiske bakterier fra surkålen. Den ferske makrellen er ovnsbakt med sitron, cherrytomater og persille med en salat av strimlet fennikel, surkål, rucola og fersk persille. Vel bekomme!

2 personer 

1–2 fersk makrell (eller alternativt 350 g filet av vill ørret eller laks)

En håndfull fersk bladpersille

1 sitron 

Olivenolje 

5–10 cherrytomater 

Salt og pepper

 

Fennikelsalat: 

250–300 g (1 liten) fennikel, skåret i så tynne som mulig 

1 håndfull upasteurisert surkål 

1 håndfull rucola 

½ –1 fersk sitron 

1 håndfull fersk koriander 

1 ss MCT-olje eller avokadoolje, linfrøolje, extra virgin olivenolje 

Salt og pepper etter smak 

 

1. Rens fisken i kaldt vann. Legg hele fisken i en ildfast form. 

2. Stikk en håndfull fersk persille inn i buken på fisken (hvis du bruker filet, legger du det mellom eller oppå fisken).

3. Hell litt olivenolje og saft fra en presset sitron over fisken. Del cherrytomater i to og legg dem på fisken og rundt på brettet. Tilsett salt og pepper. 

4. Stek fisken i ovnen på 140 °C i 25–30 minutter eller til den er gjennomstekt. 

 

Fennikelsalat: 

1. Skyll alt av fennikelen, rucolaen og de friske urtene i kaldt vann. 

2. Skjær fennikelen i to og fjern den lille stilken i midten. Skjær det så tynt som mulig på en mandolin (eventuelt i en kjøkkenmaskin eller med en skarp kniv). Ha det over i en bolle. 

3. Ha en håndfull fersk rucola, koriander og surkål i en bolle.  

4. Tilsett fersk sitron, olje, salt og pepper og bland alt sammen.

5. Server fisken med salaten, en skvett fersk sitronsaft og med kokte, kalde poteter. 

Vel bekomme!

 

Helsefordeler

Dette er sunn mat for hjernen rett med Omega-3-fettsyre fra makrellen, massevis av fiberbasert prebiotika fra den rå, strimlede salaten og probiotiske bakterier fra surkålen (det er viktig at du velger upasteurisert surkål, ellers får du ikke de sunne levende bakteriene). Bladgrønnsaker, inkludert fersk rucola og persille, er gode kilder til vitaminer og mineraler som B-vitamin, folat, jern og magnesium. Fisk og sjømat er også en god kilde til sink. Alle næringsstoffer som trengs for en sunn hjerne. 

For å støtte en sunn hjerne trenger vi næringsstoffer som omega 3, pre- og probiotika (for et variert og balansert mikrobiom tarm-hjerne-forbindelse), vitamin B6, folat, B12, sink, magnesium og jern.  

Du kan få i deg anti-inflammatorisk Omega-3 fra fet fisk eller fra en vegetarisk kilde. Velg alltid villfisk dersom det er mulig, og så små fisker som mulig for å redusere mengden tungmetaller. Gode alternativer for fet fisk er villaks, makrell, ansjos, sardiner og sild. Gode vegetariske kilder er linfrø, linfrøolje, chiafrø, valnøtter osv. 

Det er best å få i seg næringsstoffer fra mat, men noen ganger er ikke det mulig, og da er et alternativ å ta kosttilskudd. Stig Bengmarks Omega-3 og SuperSynbiotics Gut-Brain Synbiotics med tilsatt vitamin B6, B9 og B12 er en god kombinasjon for å støtte en sunn hjerne og et balansert sinn.

 

Video

MER FRÅN:

Bakterier og fibre for magen

  • Basert på 20 års forskning
  • Produsert i Sverige
  • Naturlig - ingen tilsetningsstoffer

nyheter og tips for tarmfloraen din

Hallo

Det ser ut til at du er i Norge. Besøk vår norske nettside her www.supersynbiotics.no