Dette er en god og næringsrik oppskrift som er enkel å lage og som alltid blir en suksess. Brødet er rikt på fiber og fritt for gluten og korn.
100 g gresskarfrø
100 g solsikkefrø
100 g mandler
100 g valnøtter
100 g linfrø
100 g sesamfrø
1 1/2 ts jodisert salt
5 økologiske egg
1 dl kokosolje
1. Sett ovnen på 130 °C.
2. Hell alle ingredienser unntatt kokosoljen i en stor skål og bland dem.
3. Rør inn kokosoljen i blandingen slik at den blandes med eggene.
4. Hell blandingen på en stekeplate eller i en brødform med bakepapir.
5. Stek i ca. 1 time på 130 °C.
6. Ta brødet ut av ovnen og la det stå i 2-4 timer til det slipper i kantene.
Vel bekomme!
Nøtter og frø er betennelsesdempende og en god kilde til sunne fettstoffer, proteiner, fibre og polyfenoler (antioksidanter). De inneholder også mange viktige vitaminer og mineraler.
I kombinasjon med et sunt kosthold og en sunn livsstil kan de hjelpe til med å redusere blodsukker, kolesterol og blodtrykk. Nøtter kan bidra til å redusere «dårlig» LDL-kolesterol og samtidig øke nivåene av «godt» HDL-kolesterol.
Fibre er nøkkelen til en sunn tarm, som også hjelper deg med å holde deg mett og balanserer blodsukkernivået. Anbefalt daglig inntak er 25–30 g.
Bruk Stigs brød til å lage en avokadotoast med posjert egg. Oppskriften finner du her. En avokado inneholder 11 g fibre, noe som er nesten halvparten av det anbefalte inntaket. Hele egg er veldig næringsrike, inneholder nesten alle de næringsstoffene du trenger og er en god kilde til rent protein. Velg om mulig økologiske og omega-3-berikede egg fra frittgående høns.
Det ser ut til at du er i Norge. Besøk vår norske nettside her www.supersynbiotics.no