Et vegansk kosttilskudd av høy kvalitet med gurkemeie som gir maksimalt opptak og effekt for helsen din. Stig Bengmarks kosttilskudd er vitenskapelig utviklet og inneholder en kombinasjon av høykonsentrert gurkemeieekstrakt og en spesialutviklet fettholdig base for å sikre at kroppen din får de beste forutsetningene for opptak av de aktive ingrediensene i gurkemeie.
– Gurkemeieekstrakt
– Fettkilde (fosfolipider)
Stig Bengmarks kosttilskudd med gurkemeie inneholder den naturlige antioksidanten kurkumin, som er optimalisert for å gi maksimal biotilgjengelighet i blod- og målvev. Den inneholder også en fettkilde for å optimalisere opptaket, siden kurkumin er fettløselig og dermed best absorberes sammen med fett. Denne kombinasjonen gjør det lettere for kroppen å absorbere de aktive ingrediensene i gurkemeie, spesielt kurkumin.
Gurkemeie har en lang rekke fordeler, blant annet har det vist seg å ha betennelsesdempende og antioksidative egenskaper som kan støtte alt fra leddhelse til hjertehelse.
Gurkemeie er en rot, og virkestoffet kurkumin antas å støtte kroppens naturlige betennelsesprosesser. Mange studier peker på at kurkumin kan redusere betennelse, noe som kan være gunstig for å støtte din generelle helse.
Siden kurkumin er fettløselig, er det avgjørende å kombinere det med fett for å sikre at kroppen kan absorbere og bruke det optimalt. Dette er også grunnen til at Stig Bengmarks gurkemeie inneholder en fettholdig base, som øker opptaket og gjør at kroppen effektivt kan dra nytte av helsefordelene fra kurkumin.
De betennelsesdempende egenskapene sitter i det gule pigmentet og består av molekylet kurkumin. Kurkumin har en lav biotilgjengelighet, noe som gjør at kroppen vår har problemer med å dra nytte av det som det er. Derfor må vi tilsette stoffer for å kunne få maksimalt ut av helseeffektene. Et kosttilskudd med gurkemeie hjelper deg på en enkel og konsekvent måte å få i deg en tilstrekkelig mengde.
Kurkumin (ekstrakt fra gurkemeien) har lav biotilgjengelighet og må kombineres med et annet stoff for å kunne tas opp mer effektivt i kroppen. I tidligere forskning brukte man piperin (ekstrakt fra pepper), men i nyere forskning brukes hovedsakelig fettholdige baser.
For å få en effekt av piperin er det nødvendig med høye doser, noe som ikke er optimalt i kosttilskudd. Piperin kan dessuten ha en negativ effekt på vanlige legemidler, noe som igjen kan kreve en økt dosering av legemidlene.
Fett gir derimot en økt biotilgjengelighet og har mulighet til å absorberes. Kurkumin er fettløselig og blir mer stabilt når det omgis av fett, og blir værende lenger i kroppen før det brytes ned. Fett har heller ingen negative effekter på andre legemidler.
Gjennom en økt biotilgjengelighet kan man dessuten bruke mindre doser. Dette innebærer mindre risiko for overdosering eller at man får i seg giftige mengder. For å få best mulig opptak av kurkumin anbefales det derfor å spise gurkemeie sammen med fett. Stig Bengmarks kosttilskudd med gurkemeie inneholder fettkilden fosfolipider for å forbedre biotilgjengeligheten uten at man trenger å tilsette piperin.
I tillegg til kosttilskudd kan du spise gurkemeie fersk (gurkemeierot) eller i pulverform. Gurkemeie kan du med fordel bruke i matlagingen – for eksempel i karriretter, gryteretter og supper. Det er imidlertid viktig å merke seg at innholdet av kurkumin i gurkemeiekrydderet ofte er lavt, noe som gjør det vanskelig å få i seg tilstrekkelige mengder gjennom kostholdet alene. Ettersom gurkemeie har lav biotilgjengelighet, kreves det ganske høye doser for at du skal få helseeffektene. Det gjør at mange foretrekker kosttilskudd for å sikre at de får i seg nok kurkumin.
Bengmark S. Curcumin, an atoxic antioxidant and natural NFkappaB, cyclooxygenase-2, lipooxygenase, and inducible nitric oxide synthase inhibitor: a shield against acute and chronic diseases. JPEN J Parenter Enteral Nutr. 2006;30:45-51
Bengmark S. Plant-derived Health-Effects of Turmeric and Curcumenoids. Kuwait Medical Journal 2006, 38 (4): 267-275
Bengmark S. Control of systemic inflammation and chronic disease – the use of turmeric and curcumenoids. In Nutrigenomics and proteonomics in health and disease. Food factors and gene interaction. Edited by Y Mine, K Miyashita, F Shahidi, Wiley-Blackwell 2009
Det ser ut til at du er i Norge. Besøk vår norske nettside her www.supersynbiotics.no