
En sunn hovedrett som også kan spises som forrett eller som tilbehør. Både tahini og blomkål har betennelsesdempende egenskaper og er også gode sammen! Det er både budsjettvennlig og sunt.
1 blomkål
400 g kikerter, ferdigkokte
Marinade:
½ ts mild søt røkt paprikapulver
½ ts rødt paprikapulver
Valgfritt: ½ ts røde pepperflak
2 ts olivenolje
½ sitron
Salt og pepper
Tahini-dressing:
2 ss tahinipasta
1 ss MCT-olje eller avokadoolje
2 ss sitronsaft (eller saft fra 1 sitron etter smak)
En klype salt, etter smak
3 ss vann, pluss 1 ts vann eller etter behov
Grønn salat til servering – valgfritt:
Hakket grønnkålsalat – vasket, presset og hakket
Søt røkt paprikapulver
Chiliflak
Fersk sitron
Fersk mynte
Granateplefrø
Ristede gresskarkjerner eller andre nøtter eller frø
1. Rens blomkålen ved å fjerne eventuelle grønne blader og bløtlegg hele blomkålhodet i en bolle med saltvann eller eddikvann i 15 minutter. Skyll deretter blomkålhodet med kaldt vann og klapp det tørt.
2. La kikertene renne av og skyll dem i kaldt vann.
3. Skjær blomkålen i 2–2,5 cm biffer.
4. Bland marinaden og pensle begge sider av blomkålbiffene og kikertene med marinaden.
5. Legg blomkålbiffene og kikertene sammen på et ildfast fat og stek ved 200 ºC i 15–25 minutter, til blomkålen er mør i midten og lys i fargen. Ikke overkok! Det smaker bedre og er sunnere med litt tyggemotstand.
6. Lag dressingen ved å blande alle ingrediensene unntatt vannet i en bolle og bland godt. Tilsett sakte vannet når du visper til blandingen er jevn og kan helles. Smak til med krydder og juster ved behov.
7. Server med ditt valg av grønnkålsalat (eller annet bladgrønt), hakket fersk mynte, granateplefrø og ristede gresskarkjerner.
Tips: Dressingen kan oppbevares i kjøleskapet i opptil 5 dager og også brukes til andre retter. Denne retten kan serveres alene som hovedrett og som tilbehør. Det er budsjettvennlig og sunt.
Tahini
Tahinipasta er laget av ristede sesamfrø. Den har en lett og nøtteaktig smak og er fin for å tilføre kraftige antioksidanter til kostholdet ditt. Tahini har antioksiderende og betennelsesdempende egenskaper og inneholder en rekke vitaminer, mineraler og enumettet fett.
Tahini er en god kilde til fosfor og mangan, begge viktige for beinhelsen. Mangan er også nødvendig for hjernefunksjonen og nervesystemet. Det er også en god kilde til vitamin B1 (tiamin) og B6, som er viktige for energiproduksjonen.
Tahiniens helsefordeler kan også inkludere å redusere risikofaktorer for hjertesykdom og beskytte hjernens helse.
Blomkål
Blomkål, som tilhører brassica-familien, er kjent for sine betennelsesdempende egenskaper og helsemessige fordeler. Korsblomstrede grønnsaker tilhører plantefamilien Brassicaceae og er rike på næringsstoffer og har få kalorier. De er rike på vitamin A, C, K, fiber og folat. Andre eksempler på korsblomstrede grønnsaker inkluderer ruccola, kål, knutekål, pak choy, blomkål, brønnkarse, brokkoli, grønnkål, mooli, rosenkål og reddik.
Det ser ut til at du er i Norge. Besøk vår norske nettside her www.supersynbiotics.no