2 porsjoner
500 ml rødkål, skåret i tynne skiver
1 gulrot, strimlet/finsnittet
½ rødløk, i tynne skiver
1 rød paprika, i tynne skiver
½ så vidt moden mango, i skiver
1 stor håndfull av enten hakket fersk koriander, persille eller mynteblader
Ingefærdressing:
1–2 cm fersk ingefær, revet
1 klype chilipulver etter smak, middels styrke
50 ml MCT-olje
Saft av ½–1 fersk lime
Valgfri topping:
100 ml ristede cashewnøtter, hakkede mandler eller peanøtter
Chiliflak
Protein – enten hakket grillet kylling, kokte reker eller røkt tofu
1. Vask, riv eller hakk alle grønnsaker og friske urter og bland det i en stor bolle.
2. Lag ingefærdressingen og bland den med grønnsakene.
3. Tilsett havsalt etter smak. Topp med valgfrie nøtter og chiliflak.
4. Server som en salat på siden eller sammen med ditt valg av protein som hovedmåltid.
Dette er en næringsrik salat som fungerer perfekt som grønnsakstilbehør eller som hovedrett med tilsatt protein fra f.eks. grillet kylling, reker eller tofu.
Strø en porsjon Synbiotics oppå salaten for en ekstra boost til tarmen.
Salaten inneholder mange typer fibre, vitaminer og antioksidanter fra flere forskjellige fargede grønnsaker og friske urter. Tarmmikrobiomet vårt liker en variert blanding av fibre for å trives. Å tilsette friske urter er et enkelt triks for å tilføre ekstra vitaminer, fibre og smaker til maten. Kjøp dem i en krukke og la dem vokse i hagen, på balkongen eller i et solfylt vindu om sommeren.
Dressingen inneholder fersk ingefær som er betennelsesdempende, pluss sunt fett fra MCT-oljen.
Denne salaten inneholder mange rå grønnsaker, som du må tygge skikkelig for at den skal bli liten og myk nok til å kunne svelges lett. Observer hvor mange ganger du tygger, og prøve å tygge hver munnfull ca. 25–30 ganger for at den skal bli best mulig fordøyd. Dette er også en fin måte å praktisere oppmerksom spising på i ferien.
Det ser ut til at du er i Norge. Besøk vår norske nettside her www.supersynbiotics.no