Enkelt, smakfullt bananbrød - Super Synbiotics
MAGEHELSE /

Enkelt, smakfullt bananbrød

Hvorfor ikke bruke overmodne bananer til å lage et saftig og velsmakende bananbrød? Hvis du allerede har laget ditt eget mandelmel og/eller mandelmelk, kan du bruke det i denne oppskriften. Du finner oppskriften på mandelmel og mandelmelk – Oppskrift – mandelmelk og mandelmel – Super Synbiotics

Enkelt, smakfullt bananbrød – en sunnere dessert.

Ingredienser:

1 egg, eller linfrøblanding hvis du er veganer (1 ss linfrømel og 2,5 ss vann)

3 modne bananer

Ca. 50 ml mandelsmør eller peanøttsmør

3 ss kokosolje eller avokadoolje

50 ml mandelmelk

1 ss bakepulver

450 ml mandelmelk

200 ml glutenfritt mel (f.eks. havremel eller bokhvetemel)

100 ml kokossukker (valgfritt)

0,5 ts havsalt

100 ml glutenfritt havregryn

100 ml hakkede valnøtter (valgfritt, eller andre nøtter)

Husk å bruke din egen hjemmelagde mandelmelk og mandelmel i bananbrødet. Oppskrift – mandelmelk og mandelmel – Super Synbiotics

 

Fremgangsmåte:

Forvarm ovnen til 175 ºC og legg bakepapir i en brødform. Ha et egg i en bolle og tilsett bananene, mos godt med en gaffel. Hvis du bruker linfrøblanding i stedet for egg, burde du forberede blandingen på forhånd og la det stå i fem minutter før du blander inn bananene.

Tilsett deretter mandelsmør, avokado- eller kokosolje, kokossukker, havsalt og mandelmelk og bland. Tilsett bakepulver, mandelmel, glutenfri melblanding, samt glutenfritt havregryn og bland godt. Til slutt tilsetter du halvparten av valnøttene og rører det inn.

Hell blandingen i en brødform og fordel det utover med en skje.  Valgfritt – topp med resten av valnøttene. Bak det i ovnen i 60–75 minutter. Når brødet er ferdig skal det føles fast og ha en gyllenbrun farge på toppen. Stikk en tannpirker eller en kniv ned i brødet. Hvis ikke noe deig har festet seg, er brødet ferdig. Hvis du foretrekker brødet litt mykere, kan du ta det ut av ovnen litt tidligere.

Brødet vil vare i inntil fire dager i romtemperatur (dekk det til med et kjøkkenhåndkle), eller det kan fryses i inntil én måned. Det kan også varmes opp lett hvis du foretrekker det varmt!

MER FRÅN:

Bakterier og fibre for magen

  • Basert på 20 års forskning
  • Produsert i Sverige
  • Naturlig - ingen tilsetningsstoffer

nyheter og tips for tarmfloraen din

Hallo

Det ser ut til at du er i Norge. Besøk vår norske nettside her www.supersynbiotics.no