Salad Niçoise - Super Synbiotics
MAGEHELSE /

Salad Niçoise

Dette er en betennelsesdempende og mer næringsrik versjon av den klassiske tunfisksalaten Salad Niçoise.

2 porsjoner

 

Ingredienser

6 kokte kalde økologiske ferske småpoteter 

2 kokte egg 

200 g tunfisk, avrent 

100 g ferdigkokte økologiske hvite bønner i glass, skylt og avrent 

8–10 ansjosfileter eller 1–2 ss kapers  

 

Grønne bønner, sukkererter eller grønne erter – ferske eller frosne 

½ rødløk – i tynne skiver (eller vårløk eller gressløk) 

50 g svarte oliven 

4 hjertesalater (små romanosalater)

Ruccola eller babyspinat   

Cherrytomater 

En håndfull reddiker

En håndfull fersk persille 

 

Dressing:

1 ts dijonsennep

4 ss MCT-olje

1 ½ ss sitronsaft 

Salt og svart pepper 

 

Fremgangsmåte

 1. Vask og kok potetene i 15–20 min. La dem avkjøles og del dem i to. 

2. Kok eggene, skyll dem i kaldt vann slik at de avkjøles, skrell dem og del dem i to. 

3. Kok de grønne bønnene i noen minutter til de er møre, hell av vannet og skyll dem i kaldt vann og tørk dem. 

4. Skyll de ferdigkokte bønnene i kaldt vann og la vannet renne av. 

5. Bland dressingen. 

6. Gjør klar alle grønnsakene, vask, skjær og legg dem i en bolle eller direkte på tallerkener. 

7. Tilsett fisk, egg, oliven og dryss dressingen over. 

 

Tips

Denne salaten kan spises til lunsj eller middag, og er deretter perfekt å ha med som rester på jobb dagen etter. Hvis du vil gjøre det vegetarisk, er det bare å droppe fisken og tilsette flere egg og bønner for å balansere proteinet. 

Noen gode ingredienser som man alltid bør ha hjemme til matpakken, er ferske poteter, frosne grønnsaker (grønne bønner, brokkoli), egg, tunfisk, oliven, ferdigkokte bønner og linser, og selvfølgelig ferske økologiske grønnsaker som tomater, bladgrønnsaker, brokkoli, løk osv. Da kan du enkelt lage en sunn matpakke når du har knapt med tid. 

 

Helsefordeler

En blanding av fargerike grønnsaker som disse inneholder forskjellige vitaminer og fiber. Men også et balansert proteininnhold fra fisken, eggene og bønnene. Dressingen i oppskriften er laget med MCT-olje og sitron. Den inneholder også sunt omega 3-fett fra ansjosen.  Hvis du liker smaken, kan du tilsette mer av dette ellers erstatte det med kapers. Mengdene er indikasjoner, så juster gjerne ingredienser etter hva du har hjemme og etter din smak. Man kan alltids fint tilsette mer av alle typer grønnsaker, og vi anbefaler å kjøpe økologisk. 

Poteter inneholder resistent stivelse, en prebiotisk fiber som brukes av tarmbakteriene til å produsere kortkjedede fettsyrer. Når poteter (og andre rotgrønnsaker) tilberedes, reduseres fiberinnholdet og GI-nivåene blir høyere. Hvis du lar dem avkjøles, blir sukkerinnholdet til fibre igjen – en prosess som kalles rekrystallisering. Dette vil redusere innvirkningen på blodsukkernivået, og tarmen får maten den trenger for å lage sunne kortkjedede fettsyrer. Så prøv alltid å spise rotgrønnsakene dine avkjølt.

MER FRÅN:

Bakterier og fibre for magen

  • Basert på 20 års forskning
  • Produsert i Sverige
  • Naturlig - ingen tilsetningsstoffer

nyheter og tips for tarmfloraen din

Hallo

Det ser ut til at du er i Norge. Besøk vår norske nettside her www.supersynbiotics.no