Rimelig nyttige lussekatter - Super Synbiotics
MAGEHELSE /

Rimelig nyttige lussekatter

Når det nærmer seg Lucia og jul, føles det som en selvfølge å bake lussekatter. Den gode safransmaken er en favoritt hos mange og vi har utviklet en litt sunnere versjon av de tradisjonelle lussekattene– perfekt for en sunn jul. Disse lussekatter er glutenfrie, veganske og har også mye fiber!

Oppskrift

5-6 dl havregryn (glutenfri)

3-4 dl rismel

0,75 dl psyllium husk

1 ts salt

0,75 dl kokosolje

1 g safran

5 dl havredrikk

50 g gjær

1 dl akasiehonning

 

Gjør dette:

Ta frem to forskjellige boller til å blande ingrediensene i. Bland havregryn, rismel, psyllium og salt i en bakebolle og la stå.

Smelt kokosolje i en kjele sammen med safran på middels varme. Hell så i havredrikken og varm opp til 37 grader.
Smuldre gjæren i den andre bakebollen sammen med safrandrikken og rør til gjæren løser seg opp. Tilsett så akasiehonningen.
Tilsett melet gradvis til deigen er jevn. Den vil være ganske løs, men vil bli fastere under gjæringen. Er deigen for løs etter gjæring, tilsett litt ekstra havregryn. La gjære under bakepapir i ca 30 minutter på et trekkfritt sted.
Ta fram bakepapir og bakepapir samt en glatt porselensplate for å rulle ut lussekattene. Smelt 1 ss kokosolje og sett til side.
Den fermenterte deigen trenger ikke eltes men kan formes direkte. Del den først i 4 like deler, deretter hver del i 10 stykker, det blir ca 3-4 ss deig pr stykke. Form deigbitene med lett oljede hender til lussekatter. Bruk eventuelt mel, men vær forsiktig da det er fare for at lussekattene blir tørre. Legg dem på en bakepapirkledd stekeplate, trykk inn rosiner og la heve i ca 1 time under bakepapir på et trekkfritt sted, gjerne der det er litt varmt.
Forvarm ovnen til 150 grader. Bland litt akasiehonning og havredrikk og børst lussekattene rett før steking. Stek midt i ovnen i ca 20-25 minutter til de er gyldenbrune.

MER FRÅN:

Bakterier og fibre for magen

  • Basert på 20 års forskning
  • Produsert i Sverige
  • Naturlig - ingen tilsetningsstoffer

nyheter og tips for tarmfloraen din

Hallo

Det ser ut til at du er i Norge. Besøk vår norske nettside her www.supersynbiotics.no