Professor Bengmarks betennelsesdempende kostråd
MAGEHELSE /

Professor Bengmarks betennelsesdempende kostråd

Siden betennelse antas å ligge bak mange vanlige livsstilsykdommer vi opplever i dag, har den betennelsesdempende livsstilen og dietten vokst i popularitet. En betennelsesdempende kost bygger på å ta vare på tarmfloraen og sørge for å gi tarmbakteriene rikelig med næring. For deg som gjerne vil leve mer betennelsesdempende, følger her våre fem beste kostråd:

1. Begrens sukker og sukkerholdig mat, da det bidrar til forhøyet blodsukker som igjen kan skape betennelse. Unngå brus, godteri, brød, pasta, kokt ris og varme rotfrukter (spis rotfruktene kalde i stedet, ettersom sukkeret da gjendannes til fibre gjennom en prosess som kalles rekrystallisering).

2. Unngå så vidt mulig betennelsesframkallende proteiner som kasein (meierivarer), gluten (hvete, rug og korn) og zein (mais).

3. La størstedelen av kosten din bestå av ferske og rå (dypfryst fungerer også) frukter og grønnsaker med lavt sukkerinnhold. Spis også mat som er rik på antioksidanter, planteproteiner og plantefibre, for eksempel såkorn (amaranth, durra og teff), quinoa, frø, erter, bønner, linser og nøtter. Smak til maten med betennelsesdempende krydder som for eksempel kryddernellik, gurkemeie og pepper.

4. Senk varmen når du lager mat, fordi varm oppvarming kan produsere giftige og inflammatoriske stoffer som akrylamid. Forsøk aldri å varme opp maten over 120–130 grader.

5. Begrens inntaket av langkjedede fettsyrer som skaper betennelse – for eksempel animalske fettstoffer fra gris og kveg samt oliven-, raps- og solsikkeolje. Bruk i stedet fettstoffer med korte kjedelengder som kokos- og avokadofett.

6. Bonustips! For deg som vil booste helsen – suppler kosten med vitamin D, omega 3, gurkemeie og melkesyrebakterier.

Vil du ha mer informasjon? Sjekk ut professor Bengmarks komplette liste her.


SuperSynbiotics – Kosttilskudd med over 20 års forskning

Basert på professor Stig Bengmarks mangeårige forskning på tarmfloraens kobling til helse, ble SuperSynbiotics lansert i 2016. Siden oppstarten har SuperSynbiotics fått mer enn 20 000 fornøyde kunder og er i dag et av de ledende selskapene i Sverige i sin kategori . Les mer om SuperSynbiotics kosttilskudd her.

 

MER FRÅN:

Bakterier og fibre for magen

  • Basert på 20 års forskning
  • Produsert i Sverige
  • Naturlig - ingen tilsetningsstoffer

nyheter og tips for tarmfloraen din

Hallo

Det ser ut til at du er i Norge. Besøk vår norske nettside her www.supersynbiotics.no