Plantebasert kosthold og fiber - Super Synbiotics
MAGEHELSE /

Plantebasert kosthold og fiber

Det er mange fordeler med å spise mer plantebasert mat. For eksempel er det viktig at vi får i oss nok plantefiber for at vi og tarmfloraen vår skal ha det bra. I denne artikkelen gir vi deg tips og inspirasjon til hvorfor plantebasert mat er bra og hvordan du får i deg nok fiber.

Plantefiber og tarmfloraen

Plantefiber er viktig for tarmfloraen vår, det er nemlig den viktigste føden for tarmbakteriene. Hvis vi ikke får i oss fiber, vil tarmbakteriene våre forsvinne. Og når disse bakteriene forsvinner, risikerer vi å få økt betennelse i kroppen, etterfulgt av flere kroniske sykdommer. Å spise et kosthold som er rikt på plantefiber reduserer også risikoen for hjerte- og karsykdommer, hjerneslag og kreft.

De godartede bakteriene i tarmfloraen vår er altså avhengig av et kosthold som er fylt med plantemat og fiber. Men studier viser at vi i den vestlige verden ikke får i oss nok fiber. I snitt spiser vi 15 gram om dagen. Det kan sammenlignes med forfedrene våre som spiste opptil 1,5 kg rå planter hver dag (som tilsvarer ca. 150 g plantefiber). Les mer om hvilke næringsstoffer vi trenger å få i oss og hvordan maten vi velger kan være avgjørende for helsen vår.

Professor Stig Bengmark har i sin forskning skrevet mye om plantemat, plantefibre og om i hvilken grad kjøtt er bra for oss. I Stigs artikler om kostholdsråd finner vi sitatet: “Ofte hender det at jeg blir bedt om å oppsummere helserådene mine i én setning. Da pleier jeg å svare: “Bytt ut bondens produkter med gartnerens”. For at de gode bakteriene i tarmfloraen skal trives, anbefaler Stig å spise minst 800 gram– 1 kg plantemat per dag. Og han anbefaler å spise det rått og altså ikke varme det opp i det hele tatt. Dypfryste grønnsaker er også bra siden de er rike på antioksidanter og fiber.

Noen av plantefibrene som Stig spesifikt nevner som viktige, er pektin, inulin, betaglukaner og resistent stivelse. Som alle finnes i kosttilskuddet Synbiotic.

 

Endringer i kostholdet som gjør at du får i deg mer fiber

Plantebasert mat er en god kilde til fiber, og det finnes endringer du kan gjøre som dessuten er betennelsesdempende og bra for tarmfloraen. Ved å bytte ut enkle ingredienser i vanlige retter kan du for eksempel automatisk få i deg mer fiber i kostholdet og oppnå flere andre helsefordeler.

Les våre oppskrifter på kald potetsalat, overnight oats og vegansk bolognese i 3 enkle endringer for mer fiber.

 

Fiberrike kosttilskudd

Kosttilskudd er en god måte å sørge for at du får i deg nok kostfiber på hvis du har problemer med å holde styr på hvor mye du trenger å få i deg gjennom maten. Les mer om Synbiotic og kjøp Synbiotic her.

 

Kilder

https://stigbengmark.com/nb/hvilke-matvarer-vi-velger-kan-vaere-avgjorende-for-helsen-var/

https://stigbengmark.com/nb/ok-ditt-inntak-av-plantefiber/

https://stigbengmark.com/nb/stigs-bud-spis-mye-plantemat-video/

MER FRÅN:

Bakterier og fibre for magen

  • Basert på 20 års forskning
  • Produsert i Sverige
  • Naturlig - ingen tilsetningsstoffer

nyheter og tips for tarmfloraen din

Hallo

Det ser ut til at du er i Norge. Besøk vår norske nettside her www.supersynbiotics.no