Oppskrift på raw-smuldrepai - Super Synbiotics
MAGEHELSE /

Oppskrift på raw-smuldrepai

Denne raw-food-varianten av den klassiske smuldrepaien krever ikke ovn, og den er rask å lage med en kjøkkenmaskin eller miksmaster! 

Naturlig sødme og sunt fett

I denne oppskriften har vi utelukket raffinert sukker og bruker i stedet ferske dadler for å få en naturlig søt smak og høyere fibernivå. Vi har til og med unngått hvitt mel, og i stedet brukes havregryn som inneholder rikelig med den sunne fibersorten betaglukan, som kan bidra til å opprettholde normale kolesterolnivåer. Betaglukan tilhører også gruppen prebiotiske fibre, som fungerer som mat til de gode bakteriene i tarmen.

En tradisjonell smuldrepai inneholder ofte smør eller margarin som fettkilde, men i denne oppskriften brukes valnøtter samt kokosolje eller MCT-olje. Valnøtter er en god vegetabilsk kilde til det viktige omega 3-fettet som vi i Vesten har en tendens til å spise for lite av. MCT-olje (som kommer fra kokosolje) inneholder middels lange mettede fettsyrer, noe som gjør at de tas opp raskere fra tarmen direkte til blodet og videre til leveren. Langkjedede fettsyrer må derimot først passere lymfen før de kan gå videre til leveren.

Oppskrift

1. 6–8 porsjoner

2 dl valnøtter

2 dl revet kokos

1,5 ts salt med jod

½ ts vaniljepulver

4 dl havregryn

2 ss kokosolje/MCT-olje

16 dadler

300 g ferske eller fryste og tinte bær

Fremgangsmåte: Legg valnøttene i en kjøkkenmaskin eller miksmaster og bland til en finhakket konsistens. Tilsett deretter alle øvrige ingredienser foruten bærene, og bland til en smulete blanding. Sett bort ca. en fjerdedel av blandingen og trykk ut resten av deigen i en paiform. Fyll paien med bær, og smuldre deretter det siste av smuldredeigen over. Spises f.eks. sammen med Stig Bengmarks cashewfløte eller avokadofløte! Hvis du vil ha varm pai, kan du også ha den i ovnen på lav temperatur i 30–60 minutter.

Bakterier og fibre for magen

  • 15 milliarder melkesyrebakterier
  • 4 unike bakteriestammer
  • 4 gram glutenfria kostfibrer
Kjøp Synbiotic her
MER FRÅN:

Bakterier og fibre for magen

  • Basert på 20 års forskning
  • Produsert i Sverige
  • Naturlig - ingen tilsetningsstoffer

nyheter og tips for tarmfloraen din

Hallo

Det ser ut til at du er i Norge. Besøk vår norske nettside her www.supersynbiotics.no