Oppskrift – mandelmelk og mandelmel - Super Synbiotics
MAGEHELSE /

Oppskrift – mandelmelk og mandelmel

Det er enkelt å lage sin egen mandelmelk og du kan bruke restene til å lage mandelmel. 100 % vegansk og glutenfritt!

Mandelmelk

Superlett mandelmelk som du kan lage selv på 10 minutter ved hjelp av to ingredienser og en blender. Det finnes flere måter å lage mandelmelk på. Her er én oppskrift:

Glutenfritt, vegansk

Kan fryses i inntil 1 måned

Holder i: 4-5 dager i kjøleskap

  • 250 ml rå mandler
  • 1,2 liter vann (bruk mer vann for å få en tynnere melk og mindre vann for tykkere melk).
  • En klype salt

Valgfritt:

  • 2 dadler (for en søtere drikk)
  • 1-2 ss kakaopulver (for sjokolademelk – tilsett etter smak)
  • 100 ml bær (for bærmelk)

La mandlene ligge i kaldt vann over natten. Hell ut vannet og legg mandlene i en blender med friskt vann. Tilsett en klype salt og andre smakstilsetninger (for eksempel dadler for søthet, kakaopulver eller bær for forskjellige smaker).

Bland i 1-2 minutter. Deretter siler du mandelmelken gjennom en pose eller et rent kjøkkenhåndkle, sørg for å klemme godt slik at du får ut all væsken. Da har du mandelmelk som holder seg i kjøleskapet i 4-5 dager. Restene av mandelmassen kan du bruke til å lage ditt eget mandelmel eller bake bananbrødet vårt!

 

Mandelmel

Hvis du har laget ditt eget mandelmel eller har mandelmasse til overs etter å ha presset ut melken, kan du bruke det til å lage ditt eget mandelmel. Du kan også bruke restene til å lage din egen granola eller energibar. Selve mandelmassen kan oppbevares i kjøleskapet i inntil 1 uke eller fryses i inntil 1 måned hvis du ønsker å bruke det senere.

Fremgangsmåte:

Fordel mandelmassen på en stekeplate eller la det tørke i ovnen på lav varme. Deretter lar du den tørkede mandelmassen stå på kjøkkenbenken over natten for å kjøle seg ned. Til slutt bruker du en blender eller en kraftig mikser for å finkverne mandlene til mel. Nå er melet ditt klart til bruk!

OBS! Hvis du bruker dette mandelmelet (som lages av restene fra mandelmelken) til å bake, blir du kanskje nødt til å tilsette litt ekstra vann, fett eller olje. Dette kommer av at noe av det ble presset ut når du laget mandelmelken.

MER FRÅN:

Bakterier og fibre for magen

  • Basert på 20 års forskning
  • Produsert i Sverige
  • Naturlig - ingen tilsetningsstoffer

nyheter og tips for tarmfloraen din

Hallo

Det ser ut til at du er i Norge. Besøk vår norske nettside her www.supersynbiotics.no