Næringsrik smoothie-bowl med sjokoladesmak - Super Synbiotics
MAGEHELSE /

Næringsrik smoothie-bowl med sjokoladesmak

Smoothie-bowl – en næringsrik og sunn iskremvariant! Du kan variere smaken i det uendelige med fryst banan og avokado som base, men i denne oppskriften velger vi å bruke rå kakao for en god sjokoladesmak. Denne oppskriften fungerer både som frokost, dessert og som en lettere lunsj.

Fryste bananer gir en kremaktig konsistens

For å lage en god smoothie-bowl gjelder det å skape en tykk, iskremlignende konsistens. Knepet er fryste bananer! For å maksimere fiberinnholdet bruker vi alltid grønne/umodne bananer som vi kjøper i større mengder når de er tilgjengelige og fryser dem ned (skrellede).

Rike på fibre, vitaminer og mineraler

De grønne bananene er blant annet rike på fibrene pektin og resistent stivelse. Disse fibrene er såkalte prebiotiske fibre som gir energi til de gode bakteriene i tarmen. I avokadoen finnes det blant annet sunt fett, og grønnkålen bidrar med både vitaminer, mineraler og mer plantefiber. Tilsett med fordel en boks Synbiotic15 eller Synbiotic40 Enhanced til blandingen, da det gir et ekstra tilskudd av både melkesyrebakterier og fibre.

Kakao – supermat for helsen

I denne oppskriften bruker vi kakao for å få den gode sjokoladesmaken. Men kakaoen har også flere verdifulle helseeffekter i tillegg til å fungere som smaksetter. Kakaoen inneholder f.eks. flavanoider som fungerer som antioksidanter og er bra for både hjernen og hjertet samt for hudkvaliteten. Dessuten er kakao svært rikt på magnesium – et mineral som blant annet trengs for å kunne få mest mulig ut av andre vitaminer og næringsstoffer i kosten (f.eks. D-vitamin).

Oppskrift

½ avokado

1 fryst grønn banan

1 ss rå kakao

1 boks Synbiotic

1 neve grønnkål

en skvett plantebasert melk

Fremgangsmåte:

Bland ingrediensene til en jevn kremaktig og iskremlignende blanding. Hell det i en skål og topp med valgfri skivet frukt, bær, nøtter, frø, granola osv.

Tips til topping:

Frokost: Hjemmelaget granola, ferske eller fryste blåbær samt gresskarfrø

Lunsj: Rå havregryn, hempfrø og skivet banan

Dessert: Skivede ferske jordbær, kakaonibs eller revet mørk sjokolade (minst 70 % kakao) og cashewnøtter

 

Bakterier og fibre for magen

  • 15 milliarder melkesyrebakterier
  • 4 unike bakteriestammer
  • 4 gram glutenfria kostfibrer
Kjøp Synbiotic her
MER FRÅN:

Bakterier og fibre for magen

  • Basert på 20 års forskning
  • Produsert i Sverige
  • Naturlig - ingen tilsetningsstoffer

nyheter og tips for tarmfloraen din

Hallo

Det ser ut til at du er i Norge. Besøk vår norske nettside her www.supersynbiotics.no