Linsecurry - Super Synbiotics
MAGEHELSE /

Linsecurry

Dette er en rimelig, varmende, vegansk høstrett uten gluten og meieriprodukter. Det er en perfekt måte å få mest mulig ut av høstgrønnsakene på, for eksempel gresskar, gulrøtter og løk.

Linsecurry, 4 porsjoner

Ingredienser:

3 dl gule linser (ukokte og skylt i kaldt vann)

450 g gresskar eller flaskegresskar

1 mellomstor gulrot

1 løk

1 terning økologisk grønnsaksbuljong

1 ss mildt karripulver (gult)

½ ts paprikapulver

1 ml (1 krm) malt spisskummen

1 ml (1 krm) malt ingefær eller 1 ss fersk revet ingefær

1 ml (1 krm) ceylonkanel

400 g tomater

400 ml kokosmelk

2 ss kokosolje

4 dl vann

1 hvitløksfedd

Etter smak:

Havsalt

Limesaft

Valgfritt: 

En liten bunt frisk koriander, grovhakket

Kokos- eller soyayoghurt

Chiliflak

 

 Fremgangsmåte:

1. Skyll de ukokte linsene i kaldt vann til vannet er gjennomsiktig og legg dem deretter i en stor gryte.

2. Skrell gresskaret og ta ut frøene. Skjær det i terninger og legg det i gryten.

3. Hakk gulrøtter, løk, tomat og hvitløksfedd. Tilsett de hakkede grønnsakene i gryten sammen med resten av ingrediensene og bland.

4. Kok opp og senk deretter temperaturen og la det småkoke i ca. 25 minutter til linsene og grønnsakene er kokt. Rør om noen få ganger i løpet av koketiden og tilsett litt ekstra vann om nødvendig.

5. Tilsett limesaft og salt etter smak.

6. Valgfritt: Tilsett litt av korianderen og rør om. Server med kokos- eller soyayoghurt, resten av korianderen og chiliflak.

 

Helsefordeler

Dette er en rimelig, varmende, vegansk høstrett uten gluten og meieriprodukter. Det er en perfekt måte å få mest mulig ut av høstgrønnsakene på, for eksempel gresskar, gulrøtter og løk. Videre er det betennelsesdempende og rikt på fiber. En annen fordel med denne oppskriften er at du sannsynligvis allerede har de fleste ingrediensene i skapet, noe som gjør at du kan lage den på kort varsel uten at du trenger å løpe til butikken. Et tips er å ta det med på jobb dagen etter, for en sunn og nærende hjemmelaget lunsj.

Det oransje gresskaret og gulrøttene inneholder betakaroten, en antioksidant som kroppen gjør om til vitamin A. Vitamin A er viktig for å opprettholde et normalt syn og øyehelse, samt immunforsvaret.

Linsene i curryen er en god kilde til veganske proteiner, siden de inneholder mer enn 25 % protein. De er også rike på vitamin B, magnesium, sink, kalium og jern. Dessuten inneholder linser polyfenoler, som er helsefremmende fytokjemikalier. Polyfenolene procyanidin og flavanolene som finnes i linser, er sterke antioksidanter, og de er begge betennelsesdempende og nervebeskyttende.

Siden karri er rikt på fiber, støtter det tarmfloraen. Sammen med et tilstrekkelig vanninntak støtter det også regelmessig avføring.

 

Video

MER FRÅN:

Bakterier og fibre for magen

  • Basert på 20 års forskning
  • Produsert i Sverige
  • Naturlig - ingen tilsetningsstoffer

nyheter og tips for tarmfloraen din

Hallo

Det ser ut til at du er i Norge. Besøk vår norske nettside her www.supersynbiotics.no