Linse- og grønnsaksgryte - Super Synbiotics
MAGEHELSE /

Linse- og grønnsaksgryte

Ingredienser

2 dl tørre røde linser – skylt i kaldt vann til vannet er klart

6–8 dl vann eller mer

400 ml knuste tomater

 

1 søtpotet

1 løk

En håndfull blandet sopp

1 stangselleri

1 gul eller rød paprika

En håndfull fersk spinat eller 1 liten pak choi (valgfritt)

1 squash

1 ss mild linfrøolje, avokadoolje eller mct-olje

 

1,5 ts tørket timian, eller bruk fersk timian

1 stk. fersk rosmarin

1 terning grønnsaksbuljong

1,5 ts økologisk rødt paprikapulver

1 ss tomatpuré (valgfritt)

Chiliflak til servering (valgfritt)

Fersk persille eller koriander til servering – hakket

 

Fremgangsmåte

 1. Skyll linsene godt i kaldt vann til vannet er klart.

2. Vask og hakk alle grønnsakene i biter.

3. Ha linser, løk, søtpoteter, stangselleri, vann, buljongterning, knuste tomater, sopp, paprikapulver og (valgfritt) tomatpuré i en kjele. Pass på at alle grønnsakene er dekket med væske – hvis ikke, er det bare å tilsette litt mer vann.

4. Kok opp og la det småkoke i 15 min.

5. Tilsett paprika, squash og kok i 5 minutter.

6. Smak på linsene og hvis de er myke, tilsetter du pak choi eller spinat (valgfritt) og lar det småkoke i 1 minutt.

7. Smak til – og tilsett mer krydder eller salt om nødvendig.

8. Server med fersk hakket persille eller koriander på toppen og chiliflak for å gi det litt ekstra piff.

 

Tips

Dette er en betennelsesdempende og immunforsterkende grønnsaksgryte. Den varmer og er enkel å lage. Retten kan også lages i en stor mengde og er perfekt å ha med på jobb dagen etter. Du kan også servere den neste dag til middag som grønnsakstilbehør til et stykke kjøtt eller med hirse, quinoa og teff.

 

Helsefordeler

Oppskriften inneholder massevis av fiber fra linsene og grønnsaksblandingen. Den har et bredt utvalg av grønnsaker i forskjellige farger, der hver farge representerer hver sitt fytonæringsstoff. Alle er like viktige for immunforsvaret vårt.

Inntak av et bredt spekter av fytonæringsstoffer knyttes til redusert risiko for å utvikle kroniske sykdommer, inkludert hjertesykdommer og kreft.

Å spise et bredt utvalg av fargerike grønnsaker hver dag vil også tilføre et mangfold til tarmmikrobiomet og øke mengden av sunne bakterier. Å ha et sunt tarmmikrobiom styrker immunforsvaret og forbedrer fordøyelsessystemet.

MER FRÅN:

Bakterier og fibre for magen

  • Basert på 20 års forskning
  • Produsert i Sverige
  • Naturlig - ingen tilsetningsstoffer

nyheter og tips for tarmfloraen din

Hallo

Det ser ut til at du er i Norge. Besøk vår norske nettside her www.supersynbiotics.no