En sunn betennelsesdempende oppskrift på et lettere, men likevel varmende alternativ til kraftige gryteretter. Den er full av fiber, og kyllingen kan fint byttes ut med fisk, reker, tofu eller bare en blanding av grønnsaker og bønner etter eget valg.
2–3 porsjoner
400 ml økologisk kokosmelk
150 g fersk eller frossen mango skåret i terninger
1 stk. fersk ingefær på ca. 2–3 cm
1 sjalottløk, skåret i tynne skiver
300 g økologisk kylling (eller tofu, vill hvit fisk eller laks og/eller reker), hakket
100 g sopp, i terninger
1 lime, eller 1–2 ss limesaft
1 rød paprika, skåret i terninger
3–5 brokkolistilker eller en annen grønnsak
1 ss tamari-soyasaus (glutenfri)
400 ml forkokte limabønner, skylt i kaldt vann.
Chilliflak etter smak
Finhakket fersk koriander
1. Bland mango, kokosmelk og fersk ingefær i en blender til du har en jevn blanding. Smak til og tilsett mer ingefær hvis du foretrekker det.
2. Tilsett blandingen i en panne og kok opp.
3. Tilsett kyllingen i terninger, rør om og la det småkoke i til sammen 10–15 minutter mens du tilsetter flere ingredienser som nedenfor. Start med å tilsette limesaft og soyasaus.
4. Skjær løk og sopp i skiver, ha det i kjelen og la det småkoke i 5 min.
5. Hakk og tilsett rød paprika og de grønne grønnsakene.
6. Skyll limabønnene i kaldt vann, ha det i kjelen og la det småkoke i 2–3 minutter til. Kontroller at kyllingen er gjennomstekt.
7. Tilsett mer fersk limesaft eller soyasaus etter smak.
8. Server med chiliflak og fersk koriander.
9. Vel bekomme!
Serveres som den er eller med rød ris, villris eller blomkålris.
Ta med restene på jobb dagen etter for en varmende og næringsrik lunsj.
Denne oppskriften er fri for melkeprodukter, hvete og gluten og er et lettere alternativ til kraftige gryteretter. Den er full av fiber fra de blandede grønnsakene og bønnene. Du kan bytte ut kyllingen med fisk, reker eller tofu eller en hvilken som helst blanding av grønnsaker og bønner.
Ingefær har sterke betennelsesdempende og antioksiderende egenskaper gjennom stoffet som kalles gingerol. Den er også svært allsidig da den like godt kan brukes kald i smoothies som varm i måltider. Ingefær har mange helsemessige fordeler og kan bidra til å redusere kvalme, balansere kolesterolnivået, kontrollere vekten og bidra til å redusere risikoen for kreft.
Sopp er sesongbasert og en god kilde til vitaminer og mineraler. De inneholder også et løselig fiber kalt betaglukan. Betaglukan kan bidra til å senke kolesterolnivået, bedre hjertehelsen og støtte reguleringen av blodsukkeret.
Når du kjøper kokosmelk, bør du sørge for at du leser ingrediensene og velger et merke uten konserverings- eller fortykningsmidler. Den bør kun inneholde naturlige ingredienser som kokosmelk og vann. Som en generell regel bør du alltid velge produkter som inneholder så få ingredienser som mulig, da disse produktene som regel er nærmere kilden og det naturlige produktet.
Nøkkelen til et sunt, betennelsesdempende kosthold er å holde seg unna bearbeidede matvarer og alltid velge mat som er så nær den naturlige kilden som mulig.
Tamari-soyasaus er en glutenfri soyasaus og et godt alternativ sammenlignet med vanlig soyasaus.
Det ser ut til at du er i Norge. Besøk vår norske nettside her www.supersynbiotics.no