En enkel hverdagsoppskrift der du tilbereder alt i én og samme panne i ovnen. Kyllingen og rotgrønnsakene bakes sammen på et stekebrett og krydres med rosmarin, timian og hvitløk, og alt serveres sammen med en kremet hummus. Retten er perfekt å ta med som matpakke dagen etter, og kan til og med fint spises kald.
2 porsjoner
2 lår fra frittgående økologiske kyllinger
Blandede rotgrønnsaker – f.eks. pastinakk, søtpoteter, rødbeter, gulrøtter
Rosenkål
Fersk rosmarin
Fersk timian
½ ts paprikapulver
1 hvitløksfedd
Ca. 2 ss avokadoolje eller mer
Salt
Hummus
1 boks (400 ml) ferdigkokte kikerter, avrent
1 lite hvitløksfedd, skrelt
3 ss tahini
1 presset sitron eller 3 ss sitronsaft
½ ss linfrøolje eller mct-olje
En klype havsalt etter smak
Vann for konsistensen – ca. 0,5–1 dl eller mer
1. Rens og skjær alle grønnsakene i stykker. Legg grønnsakene og kyllingen i en ildfast form og tilsett hvitløk, ferske urter, paprikapulver, salt og olje
2. Stek i ovnen på 160 °C med varmluft i 35–40 minutter eller til kyllingen er gjennomstekt og grønnsakene er mykere
3. I mellomtiden skyller du kikertene i kaldt vann
4. Ha kikerter, hvitløk, sitron og tahini i en blender og kjør til du får en jevn masse. Hvis konsistensen er for tykk, tilsetter du litt vann for å få en løsere konsistens, og tilsett en klype salt for smaken. Vel bekomme!
Ta med restene på jobb dagen etter – retten er utmerket å spise kald. Sammenlignet med varme rotgrønnsaker senker inntak av kokte kalde rotgrønnsaker den glykemiske indeksen. Dette kommer av rekrystalliseringsprosessen.
Dette er en flott rett balansert med protein fra kyllingen, langsomt frigjorte karbohydrater og mye fiber fra grønnsakene og hummusen.
Rosmarin har mange helsefordeler og er en god kilde til jern, kalsium og vitamin B6. Den er rik på antioksidanter, betennelsesdempende og antimikrobiell, og bidrar til å styrke immunforsvaret og forbedre blodsirkulasjonen. Rosmarin er også bra for hjernens helse og har vist seg å redusere angst og forbedre humøret, konsentrasjonen og hukommelsen. Alt dette ved både å innta og inhalere rosmarin.
Det ser ut til at du er i Norge. Besøk vår norske nettside her www.supersynbiotics.no