MAGEHELSE /

Kyllinggryte med rotgrønnsaker og hummus

En enkel hverdagsoppskrift der du tilbereder alt i én og samme panne i ovnen. Kyllingen og rotgrønnsakene bakes sammen på et stekebrett og krydres med rosmarin, timian og hvitløk, og alt serveres sammen med en kremet hummus. Retten er perfekt å ta med som matpakke dagen etter, og kan til og med fint spises kald.

 

Kyllinggryte med rotgrønnsaker og hummus

 

2 porsjoner

2 lår fra frittgående økologiske kyllinger

Blandede rotgrønnsaker – f.eks. pastinakk, søtpoteter, rødbeter, gulrøtter

Rosenkål

Fersk rosmarin

Fersk timian

½ ts paprikapulver

1 hvitløksfedd

Ca. 2 ss avokadoolje eller mer

Salt

 

Hummus

1 boks (400 ml) ferdigkokte kikerter, avrent

1 lite hvitløksfedd, skrelt

3 ss tahini

1 presset sitron eller 3 ss sitronsaft

½ ss linfrøolje eller mct-olje

En klype havsalt etter smak

Vann for konsistensen – ca. 0,5–1 dl eller mer

 

 

Fremgangsmåte

1. Rens og skjær alle grønnsakene i stykker. Legg grønnsakene og kyllingen i en ildfast form og tilsett hvitløk, ferske urter, paprikapulver, salt og olje

2. Stek i ovnen på 160 °C med varmluft i 35–40 minutter eller til kyllingen er gjennomstekt og grønnsakene er mykere

3. I mellomtiden skyller du kikertene i kaldt vann

4. Ha kikerter, hvitløk, sitron og tahini i en blender og kjør til du får en jevn masse. Hvis konsistensen er for tykk, tilsetter du litt vann for å få en løsere konsistens, og tilsett en klype salt for smaken. Vel bekomme!

 

Tips

Ta med restene på jobb dagen etter – retten er utmerket å spise kald. Sammenlignet med varme rotgrønnsaker senker inntak av kokte kalde rotgrønnsaker den glykemiske indeksen. Dette kommer av rekrystalliseringsprosessen.

 

Helsefordeler

Dette er en flott rett balansert med protein fra kyllingen, langsomt frigjorte karbohydrater og mye fiber fra grønnsakene og hummusen.

Rosmarin har mange helsefordeler og er en god kilde til jern, kalsium og vitamin B6. Den er rik på antioksidanter, betennelsesdempende og antimikrobiell, og bidrar til å styrke immunforsvaret og forbedre blodsirkulasjonen. Rosmarin er også bra for hjernens helse og har vist seg å redusere angst og forbedre humøret, konsentrasjonen og hukommelsen. Alt dette ved både å innta og inhalere rosmarin.

MER FRÅN:

Bakterier og fibre for magen

  • Basert på 20 års forskning
  • Produsert i Sverige
  • Naturlig - ingen tilsetningsstoffer

nyheter og tips for tarmfloraen din

Hallo

Det ser ut til at du er i Norge. Besøk vår norske nettside her www.supersynbiotics.no