
300 g (eller 2 stk.) økologiske kyllingfileter, skåret i terninger (bruk tofu for en vegetarisk versjon)
1 rød paprika
1 gul paprika
En håndfull brokkoli (fersk eller frossen)
100 ml vårløk (eller 1 stk.), skåret i skiver
150 ml tørristede cashewnøtter
100 ml edamamebønner, skrelte (ferske eller frosne)
1 klype chilipulver/cayennepulver eller fersk hakket chili
1 stk. fersk ingefær (eller 1/2 ts malt ingefær)
2 ½ ss tamari-soya eller soyasaus med redusert saltinnhold
1 ss sesamolje
1 ss MCT-olje eller avokadoolje
50–100 ml vann til koking
1 ss saft fra fersk lime eller sitron
1 ss riseddik og/eller ½–1 ss saft fra sitron- eller lime
Valgfritt: ½–1 fedd hvitløk, finhakket eller presset
Ristede sesamfrø, chiliflak og blomkålris, rød ris eller teff.
1. Bland sausen og mariner kyllingterningene mens du tilbereder grønnsakene. La det stå i inntil 4–5 timer.
2. Tilsett den marinerte kyllingen og 50–100 ml vann i en stor panne eller gryte, kok opp og la det småkoke i ca. 6–10 min til kyllingen er 80 % gjennomkokt.
3. Tilsett alle grønnsakene unntatt vårløken – kok videre i 2 minutter. Grønnsakene skal fortsatt være sprø.
4. Tilsett de ristede cashewnøttene og vårløken.
5. Server med ristede sesamfrø, chiliflak og blomkålris, teff eller rød ris.
Vi tilbereder sausen som en marinade og marinerer deretter først kyllingen for å gjøre den mørere og mer smakfull, og lar den så småkoke i marinaden sammen med litt tilsatt vann på svak varme. Dette er for å unngå å steke i olje på høy varme, da det er betennelsesskapende og noe man derfor bør unngå når man følger en anti-inflammatorisk livsstil. Vi anbefaler derfor å dampe, steke i ovnen eller småkoke på lav varme. Les mer her.
Dette er en sunnere, anti-inflammatorisk oppgradering av den klassiske thai-kyllingen med cashewnøtter. Oppskriften inneholder en blanding av fargerike grønnsaker som støtter immunforsvaret vårt ved å inkludere mange forskjellige vitaminer, antioksidanter og øke mikrobiomet vårt med et bredt spekter av forskjellige fibre. Brokkoli og blomkål er begge korsblomstgrønnsaker som inneholder antioksidanter og bidrar til å redusere betennelse. Ingefær har mange helsefordeler, inkludert å forhindre infeksjoner med sine antimikrobielle egenskaper.
Det ser ut til at du er i Norge. Besøk vår norske nettside her www.supersynbiotics.no