Kokosmakroner - Super Synbiotics
MAGEHELSE /

Kokosmakroner

Dette er smakfullt og sunnere alternativ til de klassiske kokosmakronene. De inneholder ikke gluten, meieriprodukter eller raffinert sukker.

Du trenger

2 store eggehviter

2 klyper vaniljepulver 

1 klype salt 

½–1 ss kokossukker 

1 ss kokosolje 

160 g (ca. 2 kopper) strimlet usøtet kokosnøtt 

Mørk økologisk sjokolade, usøtet 

 

1. Bland alle ingrediensene sammen i en bolle. Smak på blandingen – tilsett mer vaniljepulver eller/og kokossukker om nødvendig

2. Øs opp blandingen til jevnt avrundede makroner. Bruk fingrene til å presse blandingen inn i skjeen for å få blandingen til å henge sammen, og plasser den deretter på en bakeplate. Hvis blandingen faller litt fra hverandre, presser du den bare sammen og former makronene på nytt

3. Stek på 160 °C i 20–25 minutter, eller til kokosen er gyllen, men ikke for mørk (da vil det smake litt brent). La dem kjøles av

4. Smelt den mørke sjokoladen og dypp den nederste delen av makronene, snu dem opp ned og la dem kjøles av. Vel bekomme!

 

Oppbevares i en lufttett beholder i kjøleskapet i opptil 7 dager. 

 

Helsefordeler med kokosmakroner

Denne oppskriften inneholder en liten mengde naturlig kokossukker, som er et bedre alternativ enn hvitt sukker, men det er fortsatt et søtningsmiddel, så det er viktig å huske på at inntak av en større mengde vil ha en negativ innvirkning på blodsukkernivået, betennelse og den samlede helsen. 

Den strimlede kokosen inneholder mye fiber, og vil sammen med et tilstrekkelig inntak av vann og fysisk bevegelse hjelpe fordøyelsen og gjøre avføringen fastere og mer regelmessig. MCT-fettet fra kokosen og den tilsatte kokosoljen er betennelsesdempende og har vist seg å styrke tarmbakteriene. Sammen med fiberen og det anti-inflammatoriske fettet har denne godbiten en lav glykemisk indeks. 

Det er vanligvis sunnere å velge hjemmelagde søtsaker sammenlignet med butikkjøpte søtsaker, som vanligvis inneholder kunstige ingredienser, er fulle av sukker, består av usunt fett av lav kvalitet samt har ingen eller lite fiber. 

 

Her er noen andre tips for å holde deg frisk i julen

  • Start hvert måltid med grønnsaker og salat. Dette vil øke nivået av magesaft, fylle opp magen og hjelpe med fordøyelsen
  • Sørg for å drikke vann jevnt i løpet av hele dagen for å hjelpe fordøyelsen
  • Vær oppmerksom på porsjonene dine – ikke overdriv. Maten er vanligvis fortsatt der, og du kan alltids spise senere hvis du blir sulten
  • Hvis du spiser søtsaker, bør du gjøre det etter et måltid, da dette vil ha en mindre skadelig innvirkning på blodsukkernivået. Velg frisk frukt, hjemmelagde søtsaker/dessert fremfor butikkjøpte, ultrabearbeidede alternativer som julegodteri osv.
  • Beveg deg rundt og gå en tur etter måltider, da dette også bidrar til å senke blodsukkernivået og hjelpe fordøyelsen. Selv det å bevege seg rundt og ta oppvasken eller gjøre husarbeid har en positiv innvirkning
  • Vær oppmerksom på alkoholinntaket. Drikk alltid et glass vann med hvert glass alkohol du drikker
  • Anti-inflammatorisk julebord

MER FRÅN:

Bakterier og fibre for magen

  • Basert på 20 års forskning
  • Produsert i Sverige
  • Naturlig - ingen tilsetningsstoffer

nyheter og tips for tarmfloraen din

Hallo

Det ser ut til at du er i Norge. Besøk vår norske nettside her www.supersynbiotics.no