Dette er smakfullt og sunnere alternativ til de klassiske kokosmakronene. De inneholder ikke gluten, meieriprodukter eller raffinert sukker.
2 store eggehviter
2 klyper vaniljepulver
1 klype salt
½–1 ss kokossukker
1 ss kokosolje
160 g (ca. 2 kopper) strimlet usøtet kokosnøtt
Mørk økologisk sjokolade, usøtet
1. Bland alle ingrediensene sammen i en bolle. Smak på blandingen – tilsett mer vaniljepulver eller/og kokossukker om nødvendig
2. Øs opp blandingen til jevnt avrundede makroner. Bruk fingrene til å presse blandingen inn i skjeen for å få blandingen til å henge sammen, og plasser den deretter på en bakeplate. Hvis blandingen faller litt fra hverandre, presser du den bare sammen og former makronene på nytt
3. Stek på 160 °C i 20–25 minutter, eller til kokosen er gyllen, men ikke for mørk (da vil det smake litt brent). La dem kjøles av
4. Smelt den mørke sjokoladen og dypp den nederste delen av makronene, snu dem opp ned og la dem kjøles av. Vel bekomme!
Oppbevares i en lufttett beholder i kjøleskapet i opptil 7 dager.
Denne oppskriften inneholder en liten mengde naturlig kokossukker, som er et bedre alternativ enn hvitt sukker, men det er fortsatt et søtningsmiddel, så det er viktig å huske på at inntak av en større mengde vil ha en negativ innvirkning på blodsukkernivået, betennelse og den samlede helsen.
Den strimlede kokosen inneholder mye fiber, og vil sammen med et tilstrekkelig inntak av vann og fysisk bevegelse hjelpe fordøyelsen og gjøre avføringen fastere og mer regelmessig. MCT-fettet fra kokosen og den tilsatte kokosoljen er betennelsesdempende og har vist seg å styrke tarmbakteriene. Sammen med fiberen og det anti-inflammatoriske fettet har denne godbiten en lav glykemisk indeks.
Det er vanligvis sunnere å velge hjemmelagde søtsaker sammenlignet med butikkjøpte søtsaker, som vanligvis inneholder kunstige ingredienser, er fulle av sukker, består av usunt fett av lav kvalitet samt har ingen eller lite fiber.
Det ser ut til at du er i Norge. Besøk vår norske nettside her www.supersynbiotics.no