Knekk med mørk sjokolade, kokos og nøtter - Super Synbiotics
MAGEHELSE /

Knekk med mørk sjokolade, kokos og nøtter

Dette er en næringsrik godbit rik på fiber og antioksidanter, som kan spises etter et måltid som dessert eller om ettermiddagen som en snack.

Knekk med mørk sjokolade, kokos og nøtter  10–14 biter

Ingredienser:

90 g mørk sjokolade – 85-95 % kakao

100 ml ristede mandelflak

50 ml ristede solsikkefrø

100 ml ristede gresskarfrø

100 ml ristede kokosflak

1,5 ss kakaonibs

2,5 ss chiafrø

1 ts ceylonkanel

 

Fremgangsmåte: 

1. Bryt sjokoladen i små biter og smelt det i en bolle over småkokende vann.

2. Rør hele tiden for å unngå at sjokoladen blir for varm eller brenner seg. Tilsett alle nøttene, frøene og kanelen. Hvis du mangler en ingrediens, kan du erstatte den med noe fra listen eller en annen type nøtt eller frø, for eksempel pekannøtter, pistasj, valnøtter, sesamfrø osv.

3. Øs det over på bakepapir og la det stå i kjøleskapet i 1 time.

4. Oppbevar det i en lufttett beholder eller i fryseren.

Tips: Server det dyppet i peanøttsmør eller med en blanding av friske bær.

 

Helsefordeler:

 

Nøtter generelt:

Nøtter er supermat. De er betennelsesdempende og inneholder polyfenoler (antioksidanter), som kan beskytte cellene våre mot skade forårsaket av frie radikaler. De er rike på fiber og bidrar til å holde deg mett, balanserer blodsukkeret og forbedrer tarmhelsen.

Nøtter kan også redusere de samlede verdiene av (dårlige) LDL-kolesteroler og triglyserider, og samtidig øke mengden av de gode HDL-kolesterolene.

 

Gresskarfrø 

Gresskarfrø er rike på antioksidanter som karotenoider og vitamin E, som bidrar til å beskytte mot sykdom og redusere betennelse. Gresskarfrø inneholder også jern, sink og mye magnesium. Magnesium er viktig for mange kroppsfunksjoner, inkludert blodtrykk, blodsukker, muskler, energiproduksjon og nervefunksjon. Magnesium bidrar også til at blodkarene slapper av og er viktig for benbygging.

 

Kakaonibs

Kakaonibs er veldig næringsrike. De inneholder protein, fiber, sunne fettstoffer, mineraler og plantestoffer som flavonoider, som er en virkningsfull antioksidant.

Vær oppmerksom på at kakaobønner inneholder de stimulerende stoffene koffein og teobromin. De gir visse helsefordeler, men kan også forårsake bivirkninger når de inntas i for store mengder, så vær forsiktig når du spiser dem sent om kvelden, da det kan påvirke søvnen.

 

Chiafrø 

Chiafrø er veldig næringsrike og inneholder mye antioksidanter. De inneholder fiber, protein og omega-3-fettsyrer. Chiafrø er også rike på kalsium, magnesium, fosfor og ALA, som alle støtter forbedret mineraltetthet i knoklene.

Å tilsette chiafrø i maten er en enkel måte å få i seg flere næringsstoffer på. Tilsett dem i smoothier, grøt, salater, müsli og bakevarer.

MER FRÅN:

Bakterier og fibre for magen

  • Basert på 20 års forskning
  • Produsert i Sverige
  • Naturlig - ingen tilsetningsstoffer

nyheter og tips for tarmfloraen din

Hallo

Det ser ut til at du er i Norge. Besøk vår norske nettside her www.supersynbiotics.no