Dette er en varmende, enkel å lage chili for hele familien, full av næringsstoffer for en sunn og glad tarm og hjerne.
400 g hermetiske knuste økologiske tomater
2 ts smakløs økologisk kokosnøtt eller linfrøolje
4-500 g hakket magert kalkunkjøtt
1 løk, hakket
150 g sopp, hakket
1 middels grønn paprika, hakket
1 middels rød paprika, hakket
2 ss økologisk tomatpure
2-3 fedd hvitløk, knust
1 økologisk kyllingbuljongterning
1-2 ss mildt rødt chilipulver
1 ts malt spisskummen
1 ts tørket oregano
En klype cayennepepper
0,5 ts salt
200-400 ml vann
400 g (1 boks) ferdigkokte mørkerøde kidneybønner, pintobønner eller blandede bønner, skyllet og drenert
Topping
2 ss næringsgjærpulver
1 avocado
Hakket bladgrønt for eks fersk koriander, spinat, ruccola osv.
Server med kokt teff, blomkålris eller glutenfritt pitabrød
1. Ha olje, knuste tomater, kjøttdeig kalkun, løk, sopp, paprika, tomatpuré, vann og alle krydder og vann i en stor kjele, bland godt og kok opp. Fortsett å småkoke og bland av og til i ca 10 minutter til kjøttet er gjennomstekt.
2. Tilsett blandede bønner. La småkoke i ytterligere 5-10 min avhengig av hvor mye væske som er igjen og hvor tykk du vil ha chilien.
3. Smak til og juster krydder og salt.
4. Server med hakkede blandede bladgrønnsaker, avokado i skiver, strødd næringsgjær og glutenfritt pitabrød, teff eller blomkålris.
Dette er en varmende, enkel å lage chili for hele familien, full av næringsstoffer for en sunn og glad tarm og hjerne.
Den inneholder magert kalkunkjøtt som har et høyt innhold av den essensielle aminosyren tryptofan som omdannes til nevrotransmitteren serotonin – vårt glade og velbehag-hormon. Andre måter å øke serotonin på er eksponering for dagslys og sol, trening, oppmerksomhetsaktiviteter og et balansert kosthold.
Chilien er også lastet med fiber fra alle grønnsakene og bønnene. Fiber er viktig for tarmbakteriene og tarmhjerneforbindelsen.
Soppen, bønnene, kalkunen, bladgrønnsakene og næringsgjæren er også lastet med vitamin B som også er et viktig mikronæringsstoff som støtter mental helse.
Linfrøolje inneholder omega-3, er betennelsesdempende og essensielt for hjernen. Hvitløken er anti-inflammatorisk og antimikrobiell.
Lag et større parti og legg det i fryseren, supert å ha på dager med kortere tid. Eller ta den med på jobb dagen etter siden den smaker enda bedre etter at smakene har rukket å sette seg. Vær gjerne kreativ og legg til andre grønnsaker du måtte ha hjemme, det er et godt måltid å gjøre på en dag som rydder opp i kjøleskapet.
Det ser ut til at du er i Norge. Besøk vår norske nettside her www.supersynbiotics.no