Dette er en enklere og litt sunnere versjon av den populære béarnaisesausen. Vi bruker MCT-olje i stedet for smør og estragon i eddik som en kjapp smaksforsterker.
1 egg fra frittgående høns (middels stort til stort)
1 ts dijonsennep
1–2 ts estragoneddik (kjøp en glasskrukke med estragon i eddik og bruk eddiken uten bladene)
200 ml MCT-olje
En klype Himalaya-havsalt
Nykvernet hvit eller svart pepper
1–2 ts finhakkede marinerte estragonblader (tatt fra estragonen i eddiken ovenfor)
Hakket fersk persille (valgfritt)
(Du trenger en stavmikser for at alle ingrediensene skal bindes sammen).
1. Nøkkelen for å lykkes med dette er å sørge for at alle ingrediensene har den samme temperaturen før de blandes. La alle ingrediensene stå i romtemperatur i ca. 1 time før du blander dem sammen.
2. Legg 1 egg, sennep, eddik, salt og MCT-olje i en beholder som kan brukes med stavmikser.
3. Bruk en skje og bare bland alt forsiktig sammen, så vil du se at blandingen sakte blir tykkere og bindes sammen. Dette er tegnet på at den er klar til å blandes. Bruk stavmikseren til å gi blandingen en tykk konsistens.
4. Tilsett finhakkede estragonblader. Smak på sausen og juster smaken med mer salt, pepper, og om ønskelig, flere hakkede estragonblader.
5. Valgfritt – tilsett finhakket persille (romtemperert) før servering. Vel bekomme!
En del av den anti-inflammatoriske livsstilen er å lage mat fra bunnen av ved å bruke de reneste ingrediensene så nær den opprinnelige kilden som mulig. Og å unngå ferdiglaget prosessert mat. Denne oppskriften er laget for å erstatte butikkjøpt béarnaisesaus!
MCT-olje er en mellomkjedet fettsyre som absorberes direkte i leveren via portvenen i stedet for å måtte passere lymfe- og sirkulasjonssystemet, som er en årsak til betennelse.
I et anti-inflammatorisk kosthold anbefales det å prøve å unngå langkjedede fettsyrer som oliven-, raps- og solsikkeolje, kufett og svinefett. Og i stedet velge kortkjedede fettsyrer (finnes i umodne grønne bananer, havre, erter, bønner og linser) og mellomkjedede fettsyrer (finnes i kokosolje og MCT-olje). Du kan lese mer om fettstoffer her.
Det ser ut til at du er i Norge. Besøk vår norske nettside her www.supersynbiotics.no