1 person
2 ss chiafrø
150 ml usøtet økologisk mandel-, soya-, havre- eller kokosmelk
0,5 ts Ceylon-kanel
0,2 ts ingefærpulver
0,2 ts kardemomme
1 hel nellik (husk å fjerne før servering) eller en klype malt nellik
Foreslått topping
Rå økologiske valnøtter, hakket
Ferske eller frosne bringebær, blåbær, tyttebær og/eller granateplefrø eller annen fersk frukt
Rå honning eller lønnesirup for ekstra søtning
1 pakke Synbiotics (blandes best inn rett før servering. Hvis det blir for tykt, tilsetter du bare mer væske.)
1. Legg chiafrø, krydder og væske i et glass med lokk.
2. Rist glasset godt til alt er blandet.
3. Sett i kjøleskapet og rist ytterligere 1–2 ganger i løpet av den første timen.
4. La det stå i minst 4 timer, eventuelt over natten.
5. Server som den er eller med topping.
Lag en stor porsjon og fordel det i flere beholdere. Oppbevar i kjøleskapet i inntil 4–5 dager.
Tilsett ditt eget krydder eller topping!
Dette er en fiberrik, usøtet julekrydret versjon av den klassiske chiapuddingen. Den kan serveres som et sunnere dessertalternativ på julebordet eller som frokost eller mellommåltid. En porsjon gir ca. 35 % av ditt daglige anbefalte fiberinntak. To spiseskjeer (ca. 30 g) chiafrø inneholder ca. 10 gram fiber. Anbefalt daglig fiberinntak er 25–30 g.
Chiafrø er en god kilde til både fiber og Omega-3. Både chiafrø og Ceylon-kanel bidrar til å stabilisere blodsukkernivået. Fiber balanserer blodsukkeret ved å bremse fordøyelsen. Ceylon-kanel er betennelsesdempende og inneholder mye antioksidanter, og har vist seg å forbedre insulinfølsomheten.
Det ser ut til at du er i Norge. Besøk vår norske nettside her www.supersynbiotics.no