Dette er en sunn og spennende variant av en jordbærkake eller pai! Jordbærpaien har en god vri, nemlig en myk cashewkrem. Paien er både gluten- og melkefri og full av næringsstoffer.
5–6 utstenede medjool-dadler, bløtlagt i vann i 10–15 minutter
2,5 dl malte mandler
2,5 dl revet kokos
1 ss kokosolje (etter behov hvis blandingen ikke er klebrig nok)
200 g rå cashewnøtter, bløtlagt i 4–5 timer/over natten eller 15 minutter i varmt vann
2 ss sitronsaft
1,25 dl kokosmelk eller annen plantebasert melk
1 ts vaniljeekstrakt eller pulver
½ ts honning eller kokossukker
En klype salt
1. Bland ingrediensene til paibunnen i en blender til blandingen er jevn.
2. Hell blandingen som første lag i en paiform og sett til side.
3. Bland ingrediensene til cashewkremen i en blender til blandingen er jevn.
4. Smak til og tilsett mer søtningsmiddel, vaniljepulver eller sitronsaft om nødvendig.
5. Hell cashewkremen på paibunnen og sett i fryseren i 4–5 timer.
6. Server kaken med friske jordbær på toppen eller bruk SuperSynbiotics syltetøy som et tredje lag.
Å bruke dadler som et naturlig søtningsmiddel gir ekstra fiber og fungerer som et bindemiddel for paibunner. Dadler er betennelsesdempende og inneholder fiber. De inneholder også en kraftig antioksidant kalt flavonoid, samt antioksidantene karotenoider og fenolsyre. Selv om dadler er næringsrike, inneholder de fortsatt høye nivåer av fruktose (sukker), så bruk dem med måte.
2,5 dl frosne jordbær, bringebær eller blåbær
1 ss chiafrø
1 ts vaniljepulver
Fremgangsmåte:
1. Tilsett ingrediensene i en kjele og kok opp. La det koke i 5 minutter under omrøring.
2. La det avkjøles helt.
3. Kjør i en blender til det er jevnt, og legg deretter til det øverste laget av den frosne kaken.
Det ser ut til at du er i Norge. Besøk vår norske nettside her www.supersynbiotics.no