Hjemmelaget blomkålpizza - Super Synbiotics
MAGEHELSE /

Hjemmelaget blomkålpizza

Dette er et supersunt alternativ til en vanlig pizza. Den er 100 % hjemmelaget, hvete- og glutenfri, lavkarbo, fiberrik og inneholder mange næringsstoffer. Den inneholder også sunne proteiner og karbohydrater. Den er også vennlig for lommeboken!

Hjemmelaget blomkålpizza

Ingredienser:

Pizzadeig (2 bunner)
400 g vasket fersk blomkål eller butikkjøpt blomkålris
2 egg
1 ts (eller 5 g) jodisert havsalt

Tomatsaus
400 g økologiske, hakkede tomater
1 ss økologisk tomatpuré
1 ss ekstra virgin olivenolje
1 ts oregano
En klype salt

Garnering
2 egg
Valgfritt: Annet pålegg som artisjokker, oliven eller ditt eget favorittpålegg.

Server med
Finhakket fersk persille eller basilikum
Chilipulver eller chiliflak

Tips: Server med en salat laget av 50 % grønne friske blader (spinat, brønnkarse, rucola) og 50 % upasteurisert surkål.

 

Fremgangsmåte:

Pizzabunn med fersk blomkål:
1. Skjær blomkålen i biter, skyll bitene i vann og bruk deretter en kjøkkenmaskin til å blande til den er finhakket.
2. Klem ut overflødig vann fra blomkålblandingen gjennom et kjøkkenhåndkle.
3. Bland blomkål, egg og salt i en bolle.
4. Del blandingen i to like deler. Flat ut og form to 2 tynne, runde pizzaer på bakepapir på en bakeplate.
5. Forstek i ovn ved ca. 170 °C i 10–12 min.

I mellomtiden lager du tomatsausen:

6. Bland knuste tomater, olivenolje, tomatpuré, oregano og salt i en kjele. Kok opp og la det småkoke i 10–15 min.

Lag pizzaen:

7. Fordel sausen på de ferdigstekte pizzaene og legg på topping. Hvis du bruker et egg, lag et lite rundt hull i midten av pizzaen for å unngå at egget renner ut for mye.
8. Stek i ovnen i ytterligere 10–15 minutter eller til egget er kokt (i henhold til dine preferanser). Alternativt: bruk en gaffel til å knekke eggeplommen etter halve tiden.
9. Server med en salat laget av surkål og bladgrønt.

Helsefordeler

Blomkål tilhører familien Brassicaceae, som også kalles en korsblomstret grønnsak. Den er betennelsesdempende, rik på næringsstoffer og kalorifattig. Blomkål er rik på vitamin A, C og K, fiber og også rik på folat.

Korsblomstrede grønnsaker kan bidra til å regulere blodsukkeret og bidra til å balansere østrogennivået. Korsblomstrede grønnsaker er også gode kilder til fytonæringsstoffer, som er plantebaserte forbindelser som kan bidra til å redusere betennelse.

Velg surkålsalat som tilbehør – Surkål er en flott kilde til fermentert mat som vil tilføre gode bakterier (probiotika) til tarmen din. Dette kan potensielt øke fordøyelsen og støtte immunforsvaret.

Tomater er en kilde til vitamin A og C og inneholder en sunn mengde fiber. Tomater er den rikeste diettkilden til et fytonæringsstoff som kalles lykopen (det er karotenpigmentet som er ansvarlig for den røde fargen). Lykopen er en kraftig antioksidant med mange helsemessige fordeler, inkludert solbeskyttelse og forbedret hjertehelse. Mindre tomater har høyere lykopeninnhold enn større tomater. Bifftomater har lavest innhold, og cherrytomater og babyplommetomater høyest innhold. Jo modnere tomaten er, jo mer lykopen inneholder den.

Ved å koke tomater i 30 minutter kan mengden lykopen som finnes i frukten dobles. Varmen omdanner også lykopenmolekylene fra krystaller som er vanskelige å absorbere til en mer løselig form som er lettere for kroppen å absorbere. Tomatpuré – er den rikeste formen (kokt og redusert) og mange ganger rikere på lykopen enn samme volum av ferske tomater. Oppbevar også tomater i romtemperatur (ikke i kjøleskapet), da lykopeninnholdet nesten kan dobles mens de oppbevares på benken.

Tips! Et enkelt tips for å få noen stimulerende antioksidanter inn i kostholdet ditt, er å legge til en stor skje tomatpuré til kokte gryteretter eller sauser noen ganger i uken.

Video

MER FRÅN:

Bakterier og fibre for magen

  • Basert på 20 års forskning
  • Produsert i Sverige
  • Naturlig - ingen tilsetningsstoffer

nyheter og tips for tarmfloraen din

Hallo

Det ser ut til at du er i Norge. Besøk vår norske nettside her www.supersynbiotics.no