Oppskrift - Havre over natten med gurkemeie | Super Synbiotics
MAGEHELSE /

Gyllen frokostgrøt med gurkemeie

For dere som har lest våre tidligere oppskrifter, er det ingen nyhet at vi er begeistret for gurkemeie (Se Professorens gurkemeieshot og Gullmelk med gurkemeie). Det gule krydderet er kjent blant forskere for sin betennelsesdempende effekt, og derfor benytter vi hver mulighet vi får til å tilføre mer gurkemeie i kosten. Les videre for mer informasjon om dette superkrydderet og oppskrift på gullgrøten vår!

Gurkemeie og betennelse

I kroppen finnes det rundt 25 000 gener, og av disse er cirka 1200 innblandet i kontroll av betennelse. Visse antioksidanter har imidlertid en hemmende effekt på disse genene, som i sin tur gjør at betennelse i kroppen kan dempes. En viss familie av antioksidanter som kalles kurkuminoider, har vist seg å være ekstra effektiv når det gjelder å redusere betennelse. Gurkemeie inneholder rundt 20 forskjellige kurkuminoider, der antioksidanten kurkumin er den sterkeste og mest effektive.

Gurkemeie brukes ofte for å smaksette karri-retter, men krydderet har vesentlig flere bruksområder enn det. Den ferske roten kan blandes i smoothies eller supper eller brukes for å brygge te (forsøk å rive fersk gurkemeie, hold over kokende vann og tilsett noen dråper honning). Som malt krydder kan gurkemeien brukes i nesten all matlaging eller som nedenfor, i gullgrøten vår. Omtrent 1 ss malt gurkemeie om dagen er vanligvis en passende dose, og for den som vil og tør, kombineres gurkemeien gjerne med en liten klype chili eller svart pepper for å optimalisere næringsopptaket.

Oppskrift

(2 porsjoner)

2 dl havregryn

2 ss chiafrø

2–4 ferske dadler (tilpass mengden dadler, avhengig av hvor søt grøten skal være)

½ dl revet kokos

1 ts ceylonkanel

1 ts gurkemeie

2 ml ingefær

2 ml kardemomme

1 ml salt

4,5 dl valgfri plantebasert melk

Slik gjør du: Fjern steinen i dadlene og skjær dem i mindre biter. Bland dadlene med de tørre ingrediensene i en større skål (eller to mindre for ferdige porsjoner). Hell i væsken og rør godt. Still blandingen i kjøleskap over natten. Om morgenen er det bare å hente fram grøten og spise den akkurat slik den er, eller sammen med valgfri topping – blåbær, kiwi og mandler er våre favoritter.

Grøten holder seg i kjøleskapet et par dager, så vær sikker på at du lager en større porsjon av gangen, så har du frokost hele uken!

 

Bakterier og fibre for magen

  • 15 milliarder melkesyrebakterier
  • 4 unike bakteriestammer
  • 4 gram glutenfria kostfibrer
Kjøp Synbiotic her
MER FRÅN:

Bakterier og fibre for magen

  • Basert på 20 års forskning
  • Produsert i Sverige
  • Naturlig - ingen tilsetningsstoffer

nyheter og tips for tarmfloraen din

Hallo

Det ser ut til at du er i Norge. Besøk vår norske nettside her www.supersynbiotics.no