1 ss kokosolje
200 g purre eller 1–2 stk., vasket og skåret i mindre stykker
300 g blomkål, vasket og skåret i mindre stykker
300 g kikerter, ferdigkokte og skylte
2 cm ingefær, skrelt
1–2 stk. fersk timian
2 ts gurkemeiepulver
Nykvernet svart pepper
1 terning økologisk glutenfri grønnsaksbuljong
400–500 ml vann
8–10 blader fersk mynte
1 klype havsalt
1 skvett sitronsaft
1. Ha purre, blomkål, ingefær, kokosolje, timian, buljongterning, svart pepper, gurkemeie, salt og vann i en kjele og kok opp.
2. Skru ned varmen og la det småkoke i ca. 10 minutter eller til grønnsakene er myke.
3. Tilsett fersk mynte og ferdigkokte kikerter og kjør med en stavmikser til du har en jevn blanding.
4. Smak til og tilsett mer salt og pepper om nødvendig og en skvett sitronsaft etter smak.
5. Server med blandede nøtter og frø drysset over og/eller Stigs hjemmelagde nøtte- og frøbrød.
Dette er en betennelsesdempende suppe som er lett å lage, som kan serveres både som hovedrett og forrett. Den har mye fiber fra blomkål og purre, og inneholder også plantebasert protein fra kikertene.
Gurkemeie er en ekstremt kraftfull antioksidant. Den er betennelsesdempende, soppdrepende og antimikrobiell. Kurkumin er det viktigste innholdsstoffet i gurkemeie. De helsemessige fordelene blir optimalisert når det spises med svart pepper, da dette øker opptaket. Det kan også inntas som et kosttilskudd.
Blomkål inneholder mye fiber, antioksidanter og fytonæringsstoffer. Den inneholder også mye vitamin B6, C og K samt kalium og folat. Bra for immunforsvaret ditt!
Det ser ut til at du er i Norge. Besøk vår norske nettside her www.supersynbiotics.no