Gresskarsuppe med gurkemeie, chili og ingefær - Super Synbiotics
MAGEHELSE /

Gresskarsuppe med gurkemeie, chili og ingefær

Kulden kommer mer og mer snikende, og det er ikke lenge til høstferien og allehelgensdagen. Det betyr at tiden er helt riktig for å lage en gresskarsuppe! Hvis du dessuten vil spise etter sesongen, er gresskar et perfekt valg om høsten. Denne gode suppen inneholder dessuten favorittene ingefær, chili og karri som har mange betennelsesdempende helsefordeler.

Gresskar – rikt på mineraler og antioksidanter

Gresskar inneholder blant annet kalium som er viktig for at nerve- og muskelfunksjonen i kroppen skal fungere riktig. Det er dessuten viktig for at vi skal kunne regulere blodtrykket. I de aller fleste tilfeller får vi i oss kalium gjennom kosten, og det er derfor ikke et mikrostoff som vi vanligvis trenger å ta tilskudd av. Gresskar er også rikt på antioksidanten betakaroten som beskytter kroppen mot celleskader. Faktum er at betakaroten ikke bare er en antioksidant, men en form for A-vitamin som er viktig for blant annet syn, hud og slimhinner. Betakaroten er den vanligste formen for karotenoider, som kan omdannes til A-vitamin i kroppen ved behov. Det er også ekstra viktig for gravide å innta tilstrekkelig mengde A-vitamin, ellers kan det føre til skader på barnet. Man bør derimot være forsiktig med tilskudd, da man fort kan komme opp på for høye nivåer.

Oppskrift: Betennelsesdempende gresskarsuppe

Ingredienser:

1 stk flaskegresskar ca. 1 kg

2 stk gule løk

3 stk hvitløksfedd

1 ss ferskrevet ingefær

2 ss gul karri

2 ts gurkemeie

1 ts fersk rød chili

1 ss limesaft

2 dl kokosmelk

2 stk terninger grønnsaksbuljong

5 dl vann

Salt og pepper

 

Topping:

Lett ristede gresskarfrø

Kokosflakes

Granateple

 

Slik gjør du:

Skrell gresskaret, ta ut kjernen og skjær den i terninger. Behold gresskarfrøene og rist dem på svak varme i ovnen mens du tilbereder suppen. Begynn med å frese løken og hvitløken i litt mct-olje eller kokosolje på middels varme.

Tilsett revet ingefær, hakket chili samt gresskarbitene og la det steke på lav varme i noen minutter. Hell på kokosmelk, vann, lime og grønnsaksbuljongterningene. Krydre med karri, gurkemeie, salt og pepper. La det koke i 10–15 minutter eller til gresskaret er mykt. Visp deretter suppen til den får en glatt konsistens. Topp med ristede gresskarkjerner, kokosflakes og granateple og nyt smaken. Tips! Kombineres med fordel med noen av brødene fra oppskriftsboken Välj Hälsa (Velg Helse) av Stig Bengmark.

Bakterier og fibre for magen

  • 15 milliarder melkesyrebakterier
  • 4 unike bakteriestammer
  • 4 gram glutenfria kostfibrer
Kjøp Synbiotic her

 

Referanser:

https://www.livsmedelsverket.se/livsmedel-och-innehall/naringsamne/salt-och-mineraler1/kalium

https://www.livsmedelsverket.se/livsmedel-och-innehall/naringsamne/vitaminer-och-antioxidanter/a-vitamin

 

 

MER FRÅN:

Bakterier og fibre for magen

  • Basert på 20 års forskning
  • Produsert i Sverige
  • Naturlig - ingen tilsetningsstoffer

nyheter og tips for tarmfloraen din

Hallo

Det ser ut til at du er i Norge. Besøk vår norske nettside her www.supersynbiotics.no