Frittata med asparges, erter og tomater - Super Synbiotics
MAGEHELSE /

Frittata med asparges, erter og tomater

Frittata er en mer mettende versjon av omelett som tilberedes i ovnen. Det er en god middag og smaker like godt til lunsj dagen etter! I denne oppskriften har vi satt ekstra fokus på å tilsette fibrene pektin, inulin, betaglukan og resistent stivelse til fordel for tarmbakteriene. Du kan også bruke grønnsaker du har hjemme.

Oppskrift

Ingredienser (3-4 porsjoner):

400 g poteter
200 g asparges
1 dl grønne erter (eller brokkoli)
6 cherrytomater
1 ts avokadoolje
6 egg
1 ts dijonsennep
½ ts paprikapulver
1 ts næringsgjær
Salvie
Salt og pepper

For servering:
Blandet salat

Fremgangsmåte:

1. Sett ovnen på 150 °C.
2. Kok potetene i 20–30 minutter og avkjøl.
3. Legg asparges, erter og cherrytomater i en ildfast form. Hell over avokadoolje og salt. Forstek i ovnen i 10 minutter.
4. Hell en skvett avokadoolje i en annen ildfast form. Skjær potetene i skiver og legg i bunnen av formen.
5. Legg asparges, erter, cherrytomater og salvie oppå potetene.
6. Bland egg med dijonsennep, paprikapulver, næringsgjær, salt og pepper. Stek i ovnen i 15–20 minutter eller til eggene har stivnet.
7. Serveres varm eller kald med en blandet salat.
8. Vel bekomme!

Tips:

Spis frittataen kald! Poteter og andre rotgrønnsaker er naturlig rike på fiber, men ved oppvarming minsker fibermengden og sukkerinnholdet øker. Hvis de derimot avkjøles igjen, skjer en prosess som kalles rekrystallisering, som betyr at fibre som pektin omdannes fra stivelse.

Bruk grønnsaker eller rester som du har hjemme. Husk å forsteke grønnsakene for å redusere vannmengden de slipper ut når de er tilberedt, ellers kan frittataen ha problemer med å stivne.

Video:

Helsefordeler:

Helsedirektoratet anbefaler at voksne bør spise mellom 25–35 gram fiber hver dag. Det er imidlertid mange som ikke når denne mengden, noe som gjør at mange må øke fiberinntaket for å gagne helsen og tarmfloraen. I denne oppskriften får du mye fiber – den inneholder for eksempel kostfiberen pektin fra tomatene og ertene, inulin fra aspargesen, betaglukan fra næringsgjæren og resistent stivelse fra de kalde potetene. Det er de samme fibrene som også finnes i Synbiotic15 Daily. Disse fungerer som mat for de gode bakteriene i tarmfloraen.

MER FRÅN:

Bakterier og fibre for magen

  • Basert på 20 års forskning
  • Produsert i Sverige
  • Naturlig - ingen tilsetningsstoffer

nyheter og tips for tarmfloraen din

Hallo

Det ser ut til at du er i Norge. Besøk vår norske nettside her www.supersynbiotics.no