2–3 personer
300 g fersk filet av laks eller ørret
1 sitron, presset
2 lime, presset (ca. 2–3 ss saft)
Ca. 1 cm ingefær, finrevet
1 avokado, i terninger
½ mango, i terninger
1 vårløk, finskåret
1 ss MCT-olje
Salt etter smak
En håndfull koriander, hakket
Valgfritt:
En klype chilipulver
Chiliflak og svarte sesamfrø til servering
1. Bland sitrussaft i en bolle og riv litt ingefær i fine biter. Tilsett en klype salt.
2. Skjær fisken i små terninger. Miks med sitronblandingen og la dette stå i ca. 20–30 min (til det er nesten klart).
3. I mellomtiden gjør du klar resten av ingrediensene, og når fisken er nesten klar, tilsetter du resten av ingrediensene i bollen, men la den hakkede korianderen og MCT-oljen stå til slutt og bland godt.
4. Tilsett salt etter smak – om nødvendig.
5. Server umiddelbart med en blandet grønn salat eller glutenfritt frøknekkebrød (oppskrift finner du i Stigs oppskriftsbok).
Merknad: Hvis du velger vill fisk, må du sørge for å fryse den ned i minst 3 dager i –18 °C for å ta knekken på potensielle parasitter. Du trenger ikke å fryse oppdrettsfisk, men velg en bærekraftig oppdrettskilde av høy kvalitet eller sushi-kvalitet.
Dette er en Omega-3-forsterkende fersk rett som egner seg perfekt for deling. Serveres best med andre grønnsaker på siden.
Laks og ørret inneholder høye nivåer av den essensielle omega-3-fettsyren. Andre anbefalte fiskekilder med mye omega-3 er makrell, ansjos, sardiner og sild. Ta sikte på 2–3 porsjoner fet fisk per uke.
Du kan også få omega-3 fra vegetariske kilder, for eksempel er linfrø, hampfrø, valnøtter, chiafrø og algeolje alle gode alternativer som du kan inkludere i ditt daglige kosthold.
Kompletter kostholdet ditt med et omega-3-tilskudd.
Det ser ut til at du er i Norge. Besøk vår norske nettside her www.supersynbiotics.no